Gerucht: bitcoin beurs FTX gaat Lightning Netwerk integreren

Het heeft er alle schijn van dat cryptobeurs FTX het Lightning Netwerk gaat integreren. Althans, CEO en oprichter 'SBF' heeft zijn team van ontwikkelaars aan het werk gezet.

'Traag en duur'

Aanleiding voor deze stap is een interview dat Sam Bankman-Fried had met de Financial Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal met de uitspraak van de jonge miljardair dat bitcoin geen toekomst heeft als betaalnetwerk. Het zou volgens hem inefficiënt zijn en ook slecht voor het milieu.

Althans, dat is hoe het FT volgens SBF de uitspraken van de cryptomiljardair heeft geparafraseerd. Na hij op Twitter veel tegengas kreeg vanuit de bitcoin community, komt hij op z'n woorden terug.

Jack Dorsey, CEO van Block en voorheen baas van Twitter, mengde zich ook in de discussie. Hij is er niet van gediend dat Bankman-Fried het Lightning Netwerk niet aanhaalde in het interview.

Met Lightning kun je nagenoeg gratis en instant betalingen doen. Het is een schaalbaarheidsoplossing dat door steeds meer cryptobeurzen geïntegreerd wordt.

'Will ping devs'

SBF weet wél van Lightning, maar heeft moeite om het elke keer in interviews te benadrukken.

Op een prikkelende reactie van een bitcoiner, gaf hij vervolgens toe om Lightning te integreren op zijn cryptobeurs FTX.

"Integreer LN in FTX en alles is vergeven. Overweeg ook sterk om de click-hongerige journalisten te vermijden."

"Sounds right, will ping devs", zo was zijn reactie.

Daarmee zal er nog wel veel tijd overheen gaan voordat je ook daadwerkelijk sats van FTX kunt opnemen via Lightning. Cryptobeurs Kraken deed er bijna twee jaar over, na de eerste aankondiging. Andere beurzen waren sneller, zoals Bitfinex, OKcoin en OKx.

Ook BitPay en zelfs Robinhood zijn met Lightning bezig. Vorige week werd ook bekend dat Bitonic op BL3P hoopt de schaalbaarheidsoplossing in te bouwen. Daarmee zijn ze de eerste Nederlandse partij die dit openlijk naar buiten bracht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning