BlackRock gaat mogelijk eigen blockchain lanceren: Transformatie van de financiële sector

281 totale weergaven
|

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, onderzoekt naar verluidt de lancering van haar eigen blockchain, wat de financiële industrie compleet kan transformeren. 

BlackRock blockchain

Er gaat een gerucht rond dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld met $10 biljoen aan activa onder beheer, overweegt om haar eigen blockchain te lanceren. Dit gerucht is de wereld in geholpen door het volgende X (Twitter) bericht van Token Terminal:

https://x.com/tokenterminal/status/1822941736475267231

“We geloven dat BlackRock uiteindelijk haar eigen blockchain gaat lanceren, op dezelfde manier dat Coinbase de Base Layer 2 blockchain heeft gelanceerd.”

Het doel van deze blockchain moet het verhogen van transparantie, verlagen van kosten en stroomlijnen van activiteiten zijn volgens Token Terminal. 

Het onderzoek van Token Terminal

Token Terminal heeft de benadering van BlackRock van crypto onderzocht en drie hoofdcategorieën geïdentificeerd: traditionele crypto-activa zoals Bitcoin, stablecoins zoals USDC en tokenized activa zoals BUIDL. Dit toont de groeiende interesse van BlackRock in blockchain technologie en het potentieel ervan om de financiële wereld te transformeren. 

Het platform wijst op drie belangrijke voordelen van Bitcoin die BlackRock naar verluidt waardeert: de mondiale toegankelijkheid als internet-eigen activa, de efficiëntie bij grensoverschrijdende transacties en de vaste leveringscapaciteit, waardoor Bitcoin een bescherming tegen inflatie vormt. Deze factoren moeten benadrukken waarom BlackRock geïnteresseerd is in het uitbreiden van haar crypto-gerelateerde producten. 

Efficiëntie en transparantie

Token Terminal suggereert dat de keuze van BlackRock om een eigen blockchain te lanceren vergelijkbaar is met die van Coinbase met Base. De blockchain zou de administratie van de enorme holdings van BlackRock centraliseren. Dit maakt het proces een stuk efficiënter en transparanter. 

Maar wat heeft dit te maken met de transformatie van de TradFi (traditionele financiële) sector? Een dergelijke stap zou het landschap van de traditionele financiële wereld aanzienlijk kunnen veranderen. Het kan er zelfs voor zorgen dat de traditionele financiële markt naar gedecentraliseerde oplossingen gaat kijken. 

Het lanceren van een BlackRock blockchain kan een grote verschuiving betekenen in de TradFi sector kunnen betekenen in de richting van het omarmen van digitale activa en gedecentraliseerde technologie. Ook kan dit de status van BlackRock kunnen verheffen van traditionele vermogensbeheerder tot leider op het gebied van digitale activa. 

Onzekerheid over de lancering

Gaat BlackRock dan echt een eigen blockchain lanceren? Dit is helaas niet duidelijk. Het bedrijf heeft de geruchten niet bevestigd en de regelgeving biedt een enorme uitdaging. Zonder duidelijke richtlijnen voor de regelgeving is het zeer onwaarschijnlijk dat BlackRock in de nabije toekomst een dergelijke stap zal zetten. 

Ondanks de hindernissen zijn er aanzienlijke potentiële voordelen van een BlackRock blockchain. Het kan de transparantie verbeteren, kosten verlagen en veiligheid in het financiële systeem kunnen vergroten. Het succes van BlackRock met tokenized activa toont al de integratie van blockchain technologie in de financiële wereld aan. Een blockchain kan dit mogelijk tot een hoger niveau brengen. 

Samenvatting

Samenvattend is de lancering van een BlackRock blockchain nog puur speculatief. Echter, het kan wel de mogelijkheid van een aanzienlijke evolutie in de financiële sector kunnen markeren. Indien een blockchain door BlackRock wordt gerealiseerd, kan het de vermogensbeheerder kunnen positioneren als een pionier op het gebied van digitaal vermogensbeheer, door efficiëntere, transparante en toegankelijke financiële producten aan te bieden. 

Lees meer over:
BlackrockBlockchain

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...