BlackRock is een van de schuldeisers in zaak van bitcoin miner Core Scientific

BlackRock is een van de schuldeisers in zaak van bitcoin miner Core Scientific

Core Scientific kreeg in het verleden naar verluidt $500 miljoen investeringen van grote beleggers. En dat is om meerdere redenen omvallend, niet te meer omdat BlackRock meedeed.

Oude investeringen

Core Scientific is een Amerikaans bitcoin mining bedrijf. Terwijl de mining industrie financieel in de klem kwam te zitten en Core eerder uitstel van betaling aanvroeg, wordt nu in een rechtszaak duidelijk wie er in het bedrijf hebben geïnvesteerd (en er geld aan hebben geleend). En dus ook wie de schuldeisers zijn.

Het bedrijf vroeg eind vorig jaar faillissementsbescherming aan, maar ging door met het minen van bitcoin om schuldeisers terug te kunnen betalen.

Volgens een rechtszaak die door Bloomberg is ingezien, hebben BlackRock en verschillende andere spraakmakende investeerders ongeveer $500 miljoen geleend aan Core Scientific. Het bedrijf gaf secured converteerbare obligaties uit.

Het geld werd in financieringsrondes opgehaald onder leiding van toonaangevende financiële spelers, zoals BlackRock, Apollo Capital, Kensico Capital en Ibex Investors.

Ibex Investors leverde de grootste bijdrage qua financiering en leende bijna $100 miljoen. BlackRock stopte $38 miljoen in Core Scientific door de obligaties te kopen, terwijl Apollo Capital Management in april en augustus respectievelijk $22,6 miljoen en $11 miljoen leende.

Enorme verliezen

Eind vorig jaar, vlak voor Kerst, ging Core de Chapter 11 faillissementsprocedure in. De aandelenkoers steeg in de daaropvolgende weken van $0,05 naar $0,11, maar veel stelt dat niet voor. Begin 2022 was Core Scientific qua marktkapitalisatie nog $4,3 miljard waard. Momenteel is dat $41 miljoen.

Ongeacht de miljarden verliezen die het in 2022 registreerde, de ontslagrondes en de faillissementsaanvraag, heeft Core Scientific in december toch nog 1.435 BTC verdiend. Zo wil het de schuldenaars gaan afbetalen.

Begin januari zette het bedrijf overigens nog 37.000 mining rigs uit die het voor het failliete Celsius Netwerk beheerde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Blackrock

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan