Core Scientific zet 37.000 bitcoin miners van Celsius uit

Bitcoin mining bedrijf Core Scientific had meer dan 37.000 rigs aan staan tijdens de faillissementsprocedure van de insolvente geldschieter Celsius Network. Core heeft nu toestemming gekregen om alles uit te schakelen.

Minen bij Core

Deze informatie is op te maken uit een document dat is gepubliceerd door Stretto. Core Scientific heeft de wijziging voorgesteld die voor Celsius aanvaardbaar was. Daardoor staan alle mining rigs van Celsius vanaf 3 januari 2023 uit. Ze zullen ook níet weer worden aangezet.

Op 19 oktober beschuldigde Core Scientific Celsius van het niet betalen van haar elektriciteitsrekening. Uiteindelijk kwam de miner zelf ook in de problemen. Op 21 december diende ook Core Scientific faillissementsbescherming aan. Ze beweren dat ze (tijdelijk) liquiditeitsproblemen hebben.

Op 28 december diende Core Scientific een motie in waarin ze om toestemming vroegen om de overeenkomsten van Celsius te verscheuren. Celsius zou de voorwaarden van het hosting-contract hebben geschonden omdat ze de rekening niet konden betalen.

In de gerechtelijke documenten staat dat Core Scientific $2 miljoen per maand zou kunnen verdienen als ze de plek die Celsius nu in beslag neemt zelf zouden kunnen gebruiken. Ze kunnen de openstaande en nog steeds toenemende stroomkosten voor Celsius ook niet blijven betalen, zo valt op te maken.

De winstgevendheid van miners is hard gedaald. De hashprijs daalde in 2022 met bijna 75%: elektriciteit is duurder, de rekenkracht neemt toe en de prijs van bitcoin daalde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining