Block en Circle willen bruggen bouwen tussen bitcoin en fiat

Block en Circle willen bruggen bouwen tussen bitcoin en fiat

Het is weer tijd voor een nieuwe brug tussen bitcoin en de traditionele financiële wereld. Dat is de strekking van een nieuwe aankondiging van Block.

Het bedrijf van Jack Dorsey is gericht op verschillende betaaldiensten. De belangrijkste bitcoindienst is de Cash App. Daarnaast heeft het Block verschillende aparte divisies. Een daarvan bouwt aan een open handelsprotocol genaamd TBD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

TBD is een team dat door Block wordt gesponsord. Onder andere Daniel Buchner, die eerst bij Microsoft aan decentrale identiteiten werkte, zit bij het team. En ze zijn met heel interessante dingen bezig: een 'decentral exchange' genaamd tbDEX bijvoorbeeld.

Maar er moeten ook verbindingen komen met betaalproviders. Een daarvan is Circle.

Circle en TBD willen gezamenlijk een aantal nieuwe diensten opzetten. Denk aan makkelijke betalingen over de grens (wat overigens ook al gewoon kan met bitcoin, natuurlijk).

Stablecoin

Volgens TBD start de samenwerking met het implementeren van USDC. Dat is de stablecoin uit de koker van een conglomeraat van bedrijven, waar Circle ook onderdeel van uitmaakt.

Het handelsplatform genaamd tbDEX moet zo meer vorm krijgen. Op dit moment moet je als gebruiker bijna altijd met een bedrijf in zee om van de dollar naar bitcoin te gaan. Block en consorten hopen dat open te breken. De belofte van tbDEX is dat je zelf kunt bepalen wat je wel en niet deelt op het netwerk. Zo kun je handelen zonder alles van jezelf te delen, als de tegenpartij dat ook goed vindt.

Lees meer over:
Bitcoin Jack Dorsey TBD

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan