Santiment voorziet meer stijgingen voor bitcoin

Het blockchain analyseplatform Santiment zegt dat er nog meer kruit in het vat zit voor bitcoin en verwacht dat we verder kunnen klimmen dan de huidige koers van ongeveer 30.000 dollar. In een nieuwe blogpost schrijft Santiment dat de laatste rally van bitcoin vooral is veroorzaakt door de Spot Bitcoin ETF aanvraag van BlackRock, die gevolgd werd door aanvragen van verschillende andere instellingen.

De opleving van bitcoin kwam opvallend genoeg in de week nadat de koersen juist omlaag vielen, vanwege de rechtszaken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase.

Institutionele interesse

Santiment stelt verder dat de koers van bitcoin kan blijven stijgen als gevolg van de institutionele interesse in de vorm van exchange-traded funds (ETFs) en andere bullish signalen voor de digitale asset. Maar waarom is een Spot Bitcoin ETF zo bullish voor bitcoin?

“Twee woorden: institutionele investeerders. Met de komst van een (theoretisch) veiligere en simpele manier voor grote investeerders om exposure te krijgen op bitcoin, zonder het feitelijk te moeten beheren, is het mogelijk voor het grote kapitaal om de markt te betreden”, zo schrijft Santiment.

Volgens Santiment kan dit ertoe leiden dat bitcoin een inhaalslag maakt ten opzichte van de aandelenmarkten, die het de afgelopen periode beter deden dan digitale assets.

Santiment voorziet meer stijgingen voor bitcoin

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de aandelenmarkten de afgelopen periode hun hielen lieten zien aan bitcoin. Aan de andere kant hangen de prestaties ook af van het tijdsframe waar je naar kijkt. Vanaf het begin van het jaar gemeten staat bitcoin namelijk ver voor op de S&P 500 en de Nasdaq 100.

Veel mensen onderwater

Santiment stelt verder dat er een kleine kans is dat veel bitcoiners zomaar op de verkoopknop drukken. Dat komt omdat zij onder water staan en om die reden niet willen verkopen, maar wellicht juist bijkopen om hun gemiddelde inkoopprijs te verlagen. Ook dat is fundamenteel gezien een pre voor de bitcoin koers op dit moment.

“Handelaren staan gemiddelde genomen nog ver onder water voor hun investeringen en deze opleving kwam redelijk uit het niets. Zelfs nu kan er om die reden ‘meer vlees op de botten zitten’ voor bitcoin”, zo schrijft het bedrijf in zijn blogpost

De enige waarschuwing die Santiment geeft komt in de vorm van de rechtszaken van de SEC die momenteel lopen tegen onder andere Binance en Coinbase. Dat kan voor bitcoin in theorie nog roet in het eten gooien op de korte termijn.

Daar voegen wij nog de rentecampagnes van centrale banken over de hele wereld aan toe. Het gevecht tegen de inflatie is immers ook nog niet voorbij, zo zagen we ook in het Verenigd Koninkrijk, waar de centrale bank redelijk onverwachts met een renteverhoging van 0,50 procent op de proppen kwam deze week.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer