Blockchain Innovation Conference: Permissoned blockchain geniet voorkeur

Op 7 juni 2019 ging alweer de zesde editie van de Blockchain Innovation Conference van start. Waar het in de vorige edities nog ging over mogelijke use cases en proof of concepts, werd in deze editie, gehost door ABN AMRO en CIRCLE, de focus gelegd op de stappen die zijn ondernomen met betrekking tot blockchain productie initiatieven.

Hebben de implementaties voordeel opgeleverd? Maken de blockchain oplossingen processen slimmer en effectiever? Hoe kunnen deze worden ze gecombineerd met technologie zoals big data, kunstmatige intelligentie en the internet of things?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het evenement bracht startups, scale-ups, beleidsmakers, bedrijven en academici vertegenwoordigen samen om de nieuwste ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van Blockchain-technologie te bespreken.

Supply chain

In de keynotes van diverse sprekers werd met name de aandacht gegeven aan de verbetering in transparantie en efficiëntie in de supply chain. Traceerbaarheid en transparantie zijn volgens Juergen Kuebler een van de belangrijkste pijlers van de logistiek.

De IBM Blockchain, met als basis Hyperledger fabric, kan zakelijke transacties en handelsrelaties optimaliseren met beveiligde, wereldwijde bedrijfsnetwerken. IBM heeft Hyperledger als fundering gebruikt omdat de Hyperledger-community gericht is op de ontwikkeling, inzet en het gebruik van open, transparante, betrouwbare en interoperabele blockchains voor bedrijven.

Kuebler, verantwoordelijk voor de identificatie, ontwikkeling en uitvoering van nieuwe Blockchain-consortia in twaalf branches van IBM, vertelde in zijn keynote dat de traceerbaarheid van containers is toegenomen. Door de verschillende schakels van de supply chain op te nemen in de blockchain, zoals de verscheping van containers, het transport op de wegen etc, wordt het risico op fraude en verlies van containers verkleind.

De afgelopen twee jaar heeft IBM bij het creëren van een enterprise blockchain systeem feedback gekregen van zo’n 500+ klanten. Dit heeft geresulteerd tot een zestal principes die volgens het bedrijf cruciaal zijn voor het bouwen van blockchains voor bedrijven.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]

[/penci_blockquote]

Ondanks dat een van de principes aangeeft dat open beter is, kiezen veel bedrijven toch voor een permissioned blockchain oplossing.

IBM geeft aan dat hoewel anonieme openbare blockchains een aantal krachtige mogelijkheden bieden, ze niet geschikt zijn voor de meeste ondernemingen. En dan met name niet in de gereguleerde industrie.

Het is een hele rit geweest om te starten met een idee, dit te testen en vervolgens te implementeren in het echte leven. Diverse bedrijven zullen een efficiëntieslag maken wat betreft kosten en transparantie.

Keynote spreker Frans van Kempen moedigt anderen dan ook aan om groot te denken, klein te starten en zo snel mogelijk te falen. Op deze manier kunnen bedrijven sneller komen met een passende oplossing voor de gemaakte fouten.

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

Lees meer