Blockstream haalt $125 miljoen aan investeringen op

Blockstream haalt $125 miljoen op uit converteerbare obligaties en secured leningen. Het Canadese bitcoinbedrijf wil met het geld bitcoin mining hostingdiensten uitbreiden.

Geld voor mining

Het bedrijf haalde in augustus nog $210 miljoen op, en daarmee werd het bedrijf gewaardeerd op $3,2 miljard. Nu maken ze in een persbericht de nieuwe financiering bekend. Hierin is te lezen dat ze het nieuwe kapitaal zal gebruiken de diensten rondom mining farms uit te breiden.

Volgens de verklaring willen ze voldoen aan de sterke vraag naar grootschalige hostingdiensten.

“Hosting is een veerkrachtig marktsegment gebleven in vergelijking met ‘prop’-mijnwerkers (en hun geldschieters) die directer zijn blootgesteld aan prijsvolatiliteit van bitcoin en lagere marges.”

De nieuwe financieringsronde van Blockstream noemt de waardering van het bedrijf niet. Naar verluidt daalde de waarde in december nog met 70%, tot zelfs minder dan $1 miljard.

Adam Back

Blockstream is opgericht in 2014. De focus ligt op allerlei bitcoin-gerelateerde zaken. Met CEO Adam Back hebben ze ook een echte OG aan het roer. Hij is onder andere de uitvinder van Hashcash, een systeem dat Satoshi Nakamoto gebruikte voor het proof-of-work mechanisme.

Back is een van de weinigen die is geciteerd in de whitepaper. Zijn bedrijf richt zich onder andere op de sidechain Liquid, een lightning implementatie met Core Lightning, hardware wallets met de Jade en dus ook op de mining markt.

Ze hebben meer dan 500 megawatt aan capaciteit voor miners die willen inpluggen op haar diensten. Zo werken ze ook samen met Block en Tesla aan een mining park in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsblockstream