'Waarde van Blockstream daalt 70%'

'Waarde van Blockstream daalt 70%'

Bitcoinbedrijf Blockstream is op zoek naar nieuw geld. De waardering is echter wel gedaald tot "lager dan $1 miljard". Daarmee is maar liefst 70% van de waarde van het bedrijf verdampt vergeleken met de vorige financieringsronde in 2021.

Waarde Blockstream

Bloomberg meldt dat de waardering van Blockstream waarschijnlijk te maken heeft met de ineenstorting van FTX, de daling van de bitcoin prijs en de stagnerende interesse. Ze verwijzen naar "mensen die bekend zijn met de zaak".

Het bedrijf werd tijdens zijn laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op $3,2 miljard. Destijds haalden ze $210 miljoen op bij een aantal grote bedrijven, waaronder vermogensbeheerder Baillie Gifford en iFinex, het bedrijf achter cryptobeurs Bitfinex.

De baas van Blockstream is Adam Back, een bekende cryptograaf en bitcoin OG. Hij wilde niet met Bloomberg delen hoeveel geld ze deze keer wilden ophalen in de financieringsronde.

Mining uitbouwen

Hij zei wel dat het bedrijf van plan is om het geld te gebruiken om zijn hostingcapaciteit voor bitcoin mining rigs uit te breiden

"We hebben heel snel alle capaciteit uitverkocht en hebben een grote achterstand van bestaande en nieuwe klanten die op zoek zijn naar grootschalige hosting bij ons."

Hij voegde eraan toe dat de prijzen voor het hosten van mining apparatuur de afgelopen kwartalen zijn gestegen, ondanks een daling van de bitcoin spotprijs.

"Terwijl de prijs van bitcoin en de winstgevendheid van mining zijn gedaald, zijn de hostingtarieven de afgelopen kwartalen gestegen. Onze mining dienst is een snelgroeiende ondernemingen voor ons, met hoge marges."

Naast mining is Blockstream op veel andere vlakken betrokken bij de ontwikkeling van de bitcoin industrie. Denk aan de Jade hardware wallet, de sidechain Liquid, secundaire laag Core Lightning en nog veel meer.

Blockstream is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in British Columbia, Canada.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin blockstream

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan