Blockstream investeert $25 miljoen in Bitcoin mining rigs van MicroBT

De Canadese firma Blockstream maakt bekend dat ze voor $25 miljoen aan Bitcoin miners hebben aangeschaft. Deze apparatuur gebruiken ze in Canada en de Verenigde Staten om blocks te vinden.

Bitcoin mining

Ze halen de mining rigs vandaan bij MicroBT uit Shenzhen. Het gaat om het merk Whatsminer, één van de meest toonaangevende rigs die er momenteel in de markt zijn. MicroBT is samen met Bitmain, Canaan en Bitfury een van de bekendste namen op het gebied van het produceren van rigs. Saillant detail: de oprichter van MicroBT is ooit met ruzie vertrokken bij Bitmain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockstream is één van de bekendere Bitcoin bedrijven, met haar hoofdkantoor in Canada. Ze zijn met allerlei bitcoin gerelateerde dingen bezig: ontwikkeling van Bitcoin Core, de c-lightning implementatie, Liquid, een eigen Jade hardware wallet en ook satellieten. Maar dus ook Bitcoin mining hoort tot de portefeuille van Blockstream.

De werknemers van het bedrijf zijn gevestigd in de hele wereld. De bekendste namen zijn Adam Back en Samson Mow.

Hostingservices

Ze houden zich dus ook bezig met zogenoemde ‘enterprise-class Bitcoin mining co-location services’. Het komt er op neer dat institutionele partijen gebruik kunnen maken van de kant-en-klare oplossingen die Blockstream bouwt. Een van de klanten die hier gebruik van maakt is het Fidelity Center for Applied Technology (FCAT), evenals Reid Hoffman, de oprichter van LinkedIn.

Blockstream startte al in 2017 met deze hostingservice. Naar verluidt leveren ze een capaciteit van 300 megawatt. Partijen die graag willen minen hoeven zo zelf niet met rigs te sjouwen, datacenters te bouwen en energiecontracten af te sluiten. Dat hoort allemaal binnen deze dienst.

In 2019 begonnen ze ook een eigen mining pool. Ze gebruiken hierbij het BetterHash protocol, waardoor Blockstream níet de centrale partij is die de pool beheert (en blocken modereert). Hierdoor ligt de ‘macht’ bij de individuele miner die zich aansluit bij de pool.

Hardware wallet

Begin januari lanceerde het bedrijf ook al haar eigen hardware wallet met de naam Jade. Het is het eerste fysieke apparaatje dat ook werkt met het Liquid netwerk, een ‘federated’ sidechain. Dit is een apart netwerk waarop L-BTC is uitgebracht.

Dit netwerk wordt draaiende gehouden door een netwerk van exchanges en andere grote partijen. Als consortium kunnen ze op deze ’trusted’ manier goedkopere, vertrouwelijke en snellere betalingen faciliteren.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bitcoin miningmining