Bloedbad: bitcoin bezitters verliezen $8,2 miljard in drie dagen tijd

Bitcoin beleggers hebben gezamenlijk 3,3 miljard dollar aan verlies geleden. Een direct gevolg van de huidige crash op de markt. Analisten spreken van een capitulatie van de markt.

Bloedbad

Het cijfer van 3,3 miljard dollar is gebaseerd op een marktindicator van Glassnode, Realized Loss. Vertaald: verlies dat op de blockchain gerealiseerd is. Munten die ooit in het verleden tegen een hogere marktprijs dan nu zijn gekocht, zijn de afgelopen 24 uur met verlies verkocht. Over alle entiteiten op de blockchain komt het totaal op 3,3 miljard dollar op één dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want uiteraard is er ook in de dagen ervoor verlies geleden. Dinsdag 10 mei ging het om een gerealiseerd verlies van 1,9 miljard dollar en maandag 9 mei om ruim 3 miljard dollar.

Bloedbad: bitcoin bezitters verliezen $8,2 miljard in drie dagen tijd

Een hard gelag voor iedereen die boven de huidige marktprijs is ingestapt. Bitcoin werd de afgelopen maanden al gezien als een zeer risicovolle asset door traditionele geldmanagers. Door de alarmerende situatie rondom 'stablecoin' TerraUSD ($UST) is de markt gekelderd naar de onderste koersregionen sinds eind 2020, toen de koers door het oude record van $20.000 brak.

Checkmate neemt het woord bloedbad in de mond, het gerealiseerde verlies is het twee na grootste verlies van het afgelopen jaar. Op 19 mei 2021 was er namelijk sprake van een gerealiseerd verlies van 4,5 miljard dollar. En ook het verbod van China op bitcoin mining leidde tot een verlies van 3,8 miljard dollar op één dag.

Elon Musk kondigde toen aan, onder druk van aandeelhouders zoals Blackrock, dat Tesla geen bitcoin meer accepteert als betaalmiddel vanwege zorgen omtrent het energiegebruik van het bitcoinnetwerk.

Bloedbad: bitcoin bezitters verliezen $8,2 miljard in drie dagen tijd

Hoe diep de bodem van bitcoin is, moet de komende dagen blijken. Ook stablecoin Tether USDT wordt vandaag getest, in navolging van TerraUSD.

Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe neemt het woord capitulatie in de mond.

De onderstaande analist Il Capo Of Crypto, die al vroeg waarschuwde voor een correctie richting $30.000, denkt dat de bodem ergens tussen $21.000 - $23.000 ligt.

Sommigen op Twitter roepen op tot realisme en kalmte.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...