Bloomberg analist: SEC wil liever BlackRock dan Binance

Een analist van Bloomberg deelt theorieën waarom 's werelds grootste beleggingsmaatschappij een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) heeft aangevraagd.

BlackRock heeft afgelopen week een verzoek ingediend bij de SEC voor een iShares Bitcoin Trust. Het beleggingsinstrument, ontworpen om de onderliggende marktprijs van BTC te volgen, geeft beleggers exposure aan BTC zonder dat ze het direct moeten kopen.

In een nieuw interview met Luke Martin zegt Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, dat de SEC mogelijk de voorkeur geeft aan instellingen zoals BlackRock om een belangrijkste speler te zijn op de bitcoinmarkt, in plaats van cryptobeurzen.

"Er wordt gespeculeerd dat de SEC de weg wil vrijmaken voor traditionele spelers. Dus meer BlackRock dan Binance of andere cryptobeurzen. Ze weten wat ze aan BlackRock hebben omdat die al aan alle traditionele regels voldoen. Dit sluit aan bij de recente acties van SEC tegen Binance en Coinbase."

Balchunas zegt dat de stap van BlackRock ook kan anticiperen op een aanstaande oplossing van het juridische geschil tussen Grayscale en de SEC, dat ontstond nadat de toezichthouder de aanvraag van de digitale vermogensbeheerder om zijn Bitcoin-trust om te zetten in een ETF had afgewezen.

"De andere theorie is dat BlackRock ook klaar wil staan als Grayscale zijn zaak verliest en dat dan wel een bitcoin spot ETF door kan gaan. Maar die theorie vind ik minder geloofwaardig".

Volgens Balchunas heeft BlackRock een uitstekende staat van dienst als het gaat om het goedkeuren van ETF's. "Leuk feitje: de score van BlackRock wat betreft goedkeuring van ETF's door de SEC is 575-1. Dat is nog een reden waarom dit zo groot is. Ze spelen geen spelletjes."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...