Bloomberg strateeg: “Goud en obligatieportfolio’s zijn naakt zonder bitcoin”

Wat beschermt een investeringsportfolio van volatiliteit op de beurs? Volgens Mike McGlone van Bloomberg Intelligence kom je dan uit bij een combinatie van exposure op goud, obligaties en bitcoin.

De grondstoffen-expert van Bloomberg, die verwacht dat de bitcoin koers naar de 100.000 dollar gaat, ziet bitcoin als een essentieel onderdeel van ieder portfolio. In de ‘Crypto September 2021 Outlook‘ legt hij uit waarom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goud, obligaties en bitcoin verslaan S&P 500 sinds start 2020

In het eerder aangehaalde rapport legt Mike McGlone de prestaties van goud, obligaties en bitcoin naast die van de S&P 500. Wat je ziet is dat het mandje van assets de meest gevolgde index ter wereld ruimschoots verslaat sinds het begin van 2020.

De zogenaamde Bitcoin-Gold-Bonds index can McGlone neemt de data van de Grayscale Bitcoin Trust, SPDR Gold Shares en iShares 20+ T- Bond ETF.

Deze drie fondsen stellen investeerders in staat om exposure op deze assets te krijgen, zonder de fysieke asset te bezitten.

Wat hier wel aan toegevoegd moet worden is dat het verslaan van de S&P 500 vooral te maken heeft met de explosieve groei van bitcoin.

Je kunt jezelf de vraag stellen waarom je in de relatieve schaarste van goud zou investeren als de absolute schaarste van bitcoin ook een optie is.

Investeringsportfolio ‘naakt’ zonder bitcoin

Ook McGlone zelf ziet dat bitcoin voor een groot deel verantwoordelijk is voor de prestaties van de index.

Volgens de strateeg zijn investeringsportfolio’s zonder bitcoin steeds ‘naakter’, waarmee hij wil zeggen dat bitcoin in feite onmisbaar is voor iedere investeerder.

Sinds maart 2020 is de bitcoin koers met bijna 1.190 procent gestegen, terwijl goud het met slechts 25,93 procent moest doen. Het is wel interessant om te bedenken waar goud had gestaan als bitcoin er niet was.

De goudkoers zou waarschijnlijk een stuk hoger staan, al zou de echte gekte die rondom bitcoin hangt er waarschijnlijk nooit geweest zijn.

Goud heeft enkele eigenschappen die, zo hebben we in het verleden geleerd, het edelmetaal kwetsbaar maken voor een kwaadwillende overheid.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....