‘Bitcoin dit jaar nog naar $100.000’, denkt CEO Chainalysis en oprichter Kraken

De CEO van Chainalysis en tevens medeoprichter van Kraken denkt dat Bitcoin aan het einde van het jaar boven de $100.000 staat.

Bitcoin naar één ton?

Michael Gronager sprak bij Bloomberg over de cryptomarkt en zijn verwachtingen. Hij denkt dat de ontwikkelingen in El Salvador belangrijk is: het is een klein land en een groot deel van het land is afhankelijk van remittances.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch gaat dit niet de prijs doen stijgen, denkt hij. Het is de wereldwijde adoptie, ook in Vietnam, Pakistan en Oekraïne. Wat betreft de prijs sluit hij zich aan bij een geciteerde uitspraak van Jesse Powell:

“Ik denk dat we nog steeds in de bullmarkt zitten. Ik denk dat we tegen het einde van het jaar boven de 100k kunnen staan, dus daar ben ik ook optimistisch over. Op lange termijn zou ik waarschijnlijk meestal zeggen dat de ‘moon’ de limiet is, maar we kunnen ook verder gaan ”.

De CEO denkt dat de meeste cryptocurrency’s, en dan voornamelijk Bitcoin en Ethereum, stabieler gaan worden. Hij verwacht ook dat deze twee sneller zullen stijgen dan andere cryptovaluta.

Gronager heeft het goed voor elkaar. Zogezegd is hij de CEO van Chainalysis, een bedrijf dat blockchainanalyses doet. Ook is hij medeoprichter van de Amerikaanse cryptobeurs Kraken.

Beide bedrijven zijn gerenommeerde namen in de space. Eerstgenoemde werd een aantal maanden gewaardeerd op $2 miljard.

Bitcoin-adoptie van El Salvador

Bloomberg vroeg Gronager ook over zijn visie over de vermeende oppositie en scepsis die er in El Salvador is tegen Bitcoin.

De topman denkt dat het het typische tegenstribbelen is, wat de oppositie altijd doet.

“Veel mensen in het land zullen niet eens nauwelijks weten wat Bitcoin is, en ze hebben zoiets van ‘ik wil dollars, ik wil wat ik gewend ben’. Vervolgens gaan ze zien dat ze heel makkelijk de wallet van de overheid kunnen downloaden en dan gaan ze het gebruiken. En dan beseffen ze dat dit eigenlijk net zo simpel of zelfs eenvoudiger is dan wat ze gewend zijn.”

Volgens een recent onderzoek hebben de meeste Salvadoranen een hekel aan Bitcoin, ondanks de inspanningen van president Nayib Bukele om het op sociale media te promoten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...