Opgelet! BlueWallet stopt binnenkort met sommige diensten

BlueWallet schuift de deadline voor het leegmaken van je lightning wallet nog een maandje op. Je hebt nu tot uiterlijk 31 mei om je bitcoin te verplaatsen.

Lightning in app

Eind februari maakte BlueWallet aan haar gebruikers bekend dat ze gingen stoppen met de custodial lightning feature in haar app.

BlueWallet is één van de populairste bitcoin wallets uit de industrie. Je kunt er terecht voor een normale on-chain wallet of er zelfs een multisig-wallet in openen. Ook voor interactie met het lightning netwerk, een secundaire betaallaag op bitcoin, hadden ze een oplossing.

Deze dienst was echter wel custodial lndhub.io, waarbij BlueWallet de fondsen op lightning voor klanten beheerde. Daar wilde BlueWallet vanaf en dus stelden ze een deadline: 30 april zouden ze een einde maken aan de lightningkant van de wallet.

Nu delen de makers op Twitter dat ze de deadline hebben verlengd tot 31 mei.

Verplaats je geld

Je hebt dus nog iets minder dan één maand om toch het geld van BlueWallet af te halen en naar een andere lightning wallet te sturen. Denk aan Phoenix, Breez en Muun als non-custodial opties of Wallet of Satoshi als custodial alternatief.

Let op: bitcoin die in on-chain wallets staat, blijft gewoon veilig. Hier hoef je niets aan te doen.

Gebruikers krijgen periodiek aanmaningen en notificaties in de app om actie te ondernemen. Na de deadline zal er een aparte mogelijkheid zijn om het geld alsnog uit de lndhub-instantie te halen, zo schrijft de app op Twitter.

Lndhub blijft overigens wel bestaan als gratis en open source software, ook wel bekend als FOSS. Je kunt het zelf hosten en gebruiken, maar dus niet meer als custodial oplossing via BlueWallet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning