Zal de BNB koers stijgen naar $700 voor CZ’s vrijlating?

810 totale weergaven
binance bnb koers

In juni bereikte de Binance Coin een nieuwe all-time high. Dit gebeurde bijna drie maanden na de gevangenisstraf van Changpeng Zhao, ook bekend als CZ. Met de komst van CZ’s verwachte vrijlating volgende maand, vragen veel mensen zich af of dit de BNB koers weer naar een nieuwe ATH kan brengen.

CZ’s vrijlating en effect op BNB koers

Volgens de recente gegevens van de Amerikaanse Federale Gevangenisdienst is CZ verplaatst van de Federal Correctional Institution Lompoc in Californië naar de Residential Reentry Management (RRM) Long Beach faciliteit. Deze verhuizing is waarschijnlijk een stap richting zijn verwachte vrijlating op 29 september.

Er gingen geruchten rond dat CZ misschien eerder vrij zou komen, maar die bleken niet waar te zijn. Ongeacht de exacte datum van zijn vrijlating, zou CZ’s terugkeer BNB’s koers kunnen doen stijgen.

De gegevens van Artemis tonen aan dat het handelsvolume van BNB op gedecentraliseerde beurzen (DEX) weer boven de $1 miljard ligt sinds de marktcorrectie op 5 augustus. Een stijgend volume op DEX’s duidt vaak op een groeiende vraag en kan een hogere koers voor BNB voorspellen.

Momenteel staat BNB op $574,72 volgens CoinMarketCap, wat 20% lager is dan de ATH van $720,67. Als het handelsvolume blijft stijgen voor CZ’s verwachte vrijlating, zou BNB’s koers mogelijk weer stijgen.

De negatieve Funding Rate van Binance Coin wijst op een negatieve verwachting bij handelaren. Toch kan deze negatieve houding, gecombineerd met stijgende prijzen, leiden tot een koersstijging, vooral als de bearish posities agressief blijven.

BNB koers verwachting: Kan het $700 bereiken?

Ondanks de recente koersschommelingen lijkt BNB zich te bewegen binnen een opwaartse channel, zoals te zien op de 4-uur grafiek. Dit patroon laat zien dat de positieve stemming rond BNB nog steeds intact is. Als dit patroon aanhoudt, kan BNB mogelijk $700 opnieuw bereiken voor het einde van september.

BNB koers verwachting

De dagelijkse grafiek toont een positieve Awesome Oscillator (AO), wat bevestigt dat de stemming rond BNB bullish is. Deze indicator vergelijkt recente prijsbewegingen met historische prestaties. Een positieve AO betekent dat BNB’s koers mogelijk verder kan stijgen. Als de koopdruk toeneemt, kan BNB de komende weken stijgen naar $648,80 en mogelijk zelfs naar $724,67.

Echter, als CZ’s vrijlating gepaard gaat met nieuwe juridische problemen, zoals een rechtszaak van de Amerikaanse SEC, kan BNB’s koers dalen. In dat geval zou de waarde van de munt kunnen dalen naar $526 of zelfs $472.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...