Gaat de BNB koers stijgen en Solana weer inhalen?

1318 totale weergaven
bnb koers

Er zijn recente speculaties over de BNB koers in verband met de oprichter van Binance, Changpeng Zhao (CZ). Ondanks eerdere geruchten dat CZ binnenkort vrij zou komen, zijn deze claims inmiddels weerlegd. De BNB koers toont een opwaartse trend en is weer terug op $ 588. Onlangs haalde Solana BNB nog in, maar kan de Binance Coin koers verder stijgen en SOL weer inhalen?

Valse geruchten over vroege vrijlating van CZ

Deze week gingen er geruchten rond op sociale media, vooral op X, dat Changpeng Zhao op 30 augustus uit de gevangenis zou worden vrijgelaten. Deze berichten zijn echter ontkracht. De verwarring ontstond doordat men dacht dat Zhao’s straf op 30 april begon. In werkelijkheid begon zijn straf pas eind mei door vertragingen in de juridische procedures.

https://twitter.com/pahueg/status/1815716303916740879

Uit een officiële controle van de Bureau of Prisons database blijkt dat Zhao pas op 29 september 2024 vrijkomt. Hij zit niet in de Seatac gevangenis in Seattle, maar in de Federal Correctional Institution Lompoc II, ongeveer drie uur ten noorden van Los Angeles.

Technische patronen voor BNB koers

De BNB koers beweegt al vier maanden binnen een breed wigpatroon, wat duidt op onzekerheid op de markt. Dit patroon laat zien dat een duidelijke uitbraak nodig is om een nieuwe richting in te slaan.

Onlangs herstelde BNB zich van de onderste grens van dit patroon op $ 454 en steeg met 32% naar $ 603 voordat een kleine correctie volgde. Dit herstel heeft geleid tot een positieve verandering in het marktsentiment, zoals blijkt uit het feit dat BNB weer boven de belangrijke dagelijkse gemiddelden (EMAs) van 20, 50, 100 en 200 periodes is gekomen.

Momenteel staat de BNB koers rond $ 588 volgens CoinMarketCap met een marktkapitalisatie van $ 85,8 miljard. Er wordt aangenomen dat als de koopdruk aanhoudt, BNB zijn eerdere record van $ 720,67 kan overschrijden en mogelijk de bovenste weerstand van het wigpatroon rond $ 850 kan testen. Een duidelijke uitbraak boven deze weerstand zou kunnen wijzen op een sterke en duurzame opwaartse trend.

bnb koers wigpatroon

Als de weerstand blijft staan, kan de BNB koers in een zijwaartse beweging blijven en mogelijk verder corrigeren. Dit kan leiden tot langere consolidatiefases en meer onzekerheid op de markt.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...