BNB koers tuimelt: bearish triple top wijst op mogelijke 20% daling – waarom zakt Binance Coin?

780 totale weergaven
bitcoin koers bear trap |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Binance Coin koers is vanaf het begin van woensdagavond tot midden in de nacht met wel 3% gedaald tot $ 581, maar ligt deze ochtend alweer op $ 595, hetzelfde niveau als 24 uur geleden. Hoewel deze daling vooral te maken had met een daling in de Bitcoin koers, dreigen bearish signalen voor verdere dalingen voor de altcoin.

Deze donderdagochtend kijken we waarom Binance Coin is gedaald en of de vorming van een triple top patroon kan leiden tot nog een daling van 20%. Daarnaast kijken we of het tegengestelde ook mogelijk is, door verwachtingen dat de Bitcoin koers de komende tijd nog verder kan stijgen.

Waarom zakt Binance coin deze ochtend?

De Binance Coin koers is vannacht vooral omlaag getrokken door de Bitcoin koers, die tijdelijk onder de $ 62.000 is gezakt. Maar omdat Bitcoin deze ochtend weer is gestegen, is BNB ook weer omhoog gegaan, een teken dat de daling weinig te maken had met Binance Coin zelf.

Hoewel Bitcoin al meerdere dagen – zonder succes – probeert om de $ 65.000 te bereiken, lijkt een daling onder $ 63.000 al snel te leiden tot een rejection, waardoor het al bijna een week tussen $ 63k en $ 64k ligt.

Door deze consolidatie nemen verwachtingen voor een breakout aan de bovenkant steeds verder toe en als dit gebeurt, zal het ook niet moeilijk zijn voor de Binance Coin koers om weer door $ 600 te breken.

Maar hoewel veel altcoins nog een behoorlijke achterstand hebben vergeleken met Bitcoin, ligt de Binance Coin koers slechts zo’n 15% onder zijn all-time high van $ 710. Als BNB de komende tijd geen nieuwe ATH neerzet, kunnen stijgingen redelijk tam blijven voor de nummer 4 grootste cryptomunt.

Wat gaat de BNB koers doen?

Als we iets verder uitzoomen, zien we dat er een sterke resistance rond $ 605 ligt, die sinds de zomer al drie keer getest is, maar zonder succesvolle breakout. De vorige twee mislukte breakouts leidden tot dalingen van zo’n 20%, een patroon dat zich mogelijk dreigt te herhalen.

Uiteraard heeft de crypto markt op dit moment een betere positie dan in eind juli en eind augustus, dankzij meerdere verwachte renteverlagingen in de VS en de bullish maanden van oktober en november die voor de deur liggen.

Daarom zou in dit geval de derde keer een andere uitkomst kunnen krijgen.

Binance Coin koers triple top
Binance Coin koers triple top – TradingView

BNB is in een week tijd met 7,4% gestegen, in een maand tijd met 7,8% en in een jaar tijd zelfs met 178%, waardoor de altcoin beter heeft gepresteerd dan Bitcoin, ondanks de daling in de altcoin markt van afgelopen zomer.

Als het bullish momentum aanhoudt, zou BNB de komende weken richting $ 620 kunnen stijgen, mits het deze keer boven $ 605 weet te breken. Als we in het vierde kwartaal het begin van een bull run meemaken, zou de Binance Coin koers zelfs weer richting $ 700 kunnen gaan.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke crypto gaat stijgen terwijl Binance Coin daalt?

Ondanks de dip van vannacht en het begin van de ochtend, lijkt de markt alweer te herstellen, waardoor ook BNB gelijk ligt met het niveau van 24 uur geleden. Dit is ook positief voor andere altcoins, want een mislukte breakdown van Bitcoin is een teken dat de crypto markt binnenkort nog hoger kan gaan.

Het is daarom nog niet te laat om te kijken naar nieuwe cryptomunten die potentie hebben om veel waard te worden in de komende bull run. Vandaag kijken we naar een tweetal altcoins die nog voor een lage prijs verkrijgbaar zijn in de presale. Na lancering op hun eerste exchanges kunnen deze altcoins behoorlijke stijgingen meemaken.

Pepe Unchained ($PEPU)

Terwijl Bitcoin al bijna een week lang aan het consolideren is tussen $ 63k en $ 64k, zijn altcoins aan het stijgen. Op hetzelfde moment heeft de presale van Pepe Unchained ($PEPU) al meer dan $ 15,3 miljoen opgehaald. De nieuwe blockchain zal binnenkort gelanceerd worden en nu de FOMO vanuit investeerders toeneemt, haalt het project elke dag een extra $ 200.000+ op.

De Pepe Unchained blockchain is een opkomende Layer-2 op Ethereum, onderdeel van een groeiend ecosysteem van Layer-2s die de hoge transactiekosten en lage snelheden van de Ethereum Layer-1 tegengaan. Naast deze voordelen, zal Pepe Unchained zijn eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer krijgen.

Je kunt $PEPU kopen voor een lage prijs van $ 0,00985 per stuk, maar nadat het project nog iets meer dan $ 100.000 ophaalt, zal deze prijs stijgen naar $ 0,00986. Binnenkort zal $PEPU gelist worden op zijn eerste exchange en kort daarna zal ook de Layer-2 gelanceerd worden. Tot die tijd kun je extra tokens verdienen door $P$PU te staken met een APY van 138%.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Crypto All-Stars ($STARS) is een nieuw project wat binnenkort zijn revolutionaire MemeVault zal onthullen. De MemeVault maakt het mogelijk om vrijwel elke meme coin te staken voor beloningen. $STARS, de utility token van het project, heeft in de presale al ruim $ 1,6 miljoen opgehaald en begint ook steeds meer vaart op te bouwen.

Na lancering van de MemeVault kun je meerdere meme coins tegelijk staken, ook als de ene op Ethereum werkt en de ander op de Binance Smart Chain. Gebaseerd op je totale inleg, verdien je passief inkomen in de vorm van $STARS, een token die je kunt vasthouden om je beloningen uit de MemeVault verder te verhogen.

Je kunt deze nieuwe meme coin kopen voor $ 0,0014652 per stuk en kan deze tijdens de presale ook in zijn eigen staking pool gebruiken. Deze staking pool betaalt op het moment een APY van 916% uit, waarmee je binnen twee maanden je tokens kunt verdubbelen. Als $STARS dan na lancering ook stijgt in waarde, kan dit een erg lucratieve presale zijn.

 

Lees meer over:
Binance CoinBNB

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...