Boetes en belastingen betalen met bitcoin? Deze Amerikaanse senator wil dat

De Senaat van de Amerikaanse staat New York heeft een wetsvoorstel opgesteld. Het gaat over het legitimeren van het gebruik van bepaalde cryptocurrency’s als betaalmiddel.

Legitieme cryptobetalingen

Het gaat er specifiek om dat de staat zelf dit soort betalingen kan accepteren. Dit zou betekenen dat ze cryptovaluta kunnen ontvangen voor bijvoorbeeld boetes, belastingen en andere heffingen.

Het zou gaan om een select groepje cryptocurrency’s, waaronder bitcoin, ethereum en litecoin.

Het wetsvoorstel is afgelopen donderdag voorgesteld door Clyde Vanel, een Democraat in de Algemene Vergadering. Veel van zijn partijgenoten zien in bitcoin een milieuramp en een crimineel circuit. In de staat New York treedt men bijvoorbeeld hard op tegen bitcoin mining bedrijven.

In het wetsvoorstel worden enkele termen uitgelegd, waaronder het idee van cryptovaluta: “autonoom functionerend van de centrale bank.”

Geen ‘legal tender’

Het gaat dus niet om een plan om bitcoin als wettig betaalmiddel door te voeren, maar om het legitiem te maken van dergelijke betalingen. Overheidsinstanties zouden vrij zijn om overeenkomsten met mensen te ondertekenen om bitcoin als betaalmiddel aan te nemen.

Onlangs diende senator Wendy Rogers uit Arizona een maatregel in die bitcoin en andere cryptocurrency’s in de gehele staat zou legaliseren. Het idee erachter is dat mensen belastingen, huur en boetes met bitcoin kunnen betalen.

In januari 2022 diende Rogers een zeer identieke wet in, maar die kwam niet van de grond. Rogers wil dat men kán betalen met bitcoin, als iemand dat wilt. De bewoording is net iets anders, maar haar plan precies hetzelfde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNew York