Senator Rogers van Arizona dient nog twee wetsvoorstellen over Bitcoin in

Senator Wendy Rogers is nog niet klaar met haar plannen om bitcoin te omarmen. Ze wil van Arizona de meest cryptovriendelijke staat in de Verenigde Staten maken. Afgelopen week diende ze nóg eens twee wetsvoorstellen in.

Bitcoin in Arizona

Eerder deze week kwam Arizona ineens (vanuit het niets) in het nieuws toen Rogers een wetsvoorstel indiende waarin ze pleitte om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Nu volgen er nog twee andere voorstellen, namelijk SB1127 en SB1128.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste wijziging gaat over een aanpassing in sectie 1, titel 35, hoofdstuk 1, artikel 3 van de Arizona Revised Statutes. Concreet gaat dit over betaalverplichtingen. Rogers wil dat men kán betalen met bitcoin, als iemand dat wilt.

Het bouwt voort op de basis van een wetsvoorstel uit 2018 dat inwoners in staat stelt om inkomstenbelasting te betalen met bitcoin of andere cryptovaluta die door de staatsautoriteiten zijn geaccepteerd.

Als de wet wordt aangenomen, zou dit betekenen dat je bijvoorbeeld belastingen kunt betalen met bitcoin. Ook werknemers kunnen ervoor kiezen om direct hun salaris in cryptovaluta te ontvangen. Ook zijn bedrijven onder de nieuwe wet volledig vrij om bitcoin te accepteren voor hun financiële transacties.

Belasting betalen

Ondertussen streeft het tweede wetsvoorstel (SB1128) naar belastingvrijstelling voor ‘virtuele valuta’. Het voorstel definieert crypto in de breedste zin van het woord, namelijk:

“Een digitaal iets dat waarde vertegenwoordigt, dat geen fiatgeld is en een rekeneenheid, spaarmiddel of een ruilmiddel is.”

Senator Rogers van Arizona dient nog twee wetsvoorstellen over Bitcoin in

Eerder wetsvoorstel

Zoals gezegd diende Rogers afgelopen week ook al een wetsvoorstel in om van bitcoin wettig betaalmiddel te maken in ‘haar’ staat. Dit leverde echter ook veel kritiek op, want de Amerikaanse grondwet verbiedt individuele staten expliciet om activa als wettig betaalmiddel te verklaren.

Ook begaf de Republikeinse zich op glad eis, toen ze op Twitter enthousiast reageerde op Ripple- en Shiba-aanhangers. Het gebrek aan essentiële kennis over geld en cryptocurrency’s droop er vanaf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!