Börse Stuttgart krijgt licentie voor bitcoin custody

De Duitse Federale Financiële Toezichthouder (BaFin) heeft de definitieve licentie verleend aan een dochteronderneming van Börse Stuttgart Digital. Het gaat om Blocknox GmbH. Zij mogen nu aan de slag als cryptocustodian.

Licentie

Börse Stuttgart Group is de op één na grootste beurs van Duitsland. In Europa gelden ze als de negende grootste speler in de markt. Het is een gerenommeerde naam in de traditionele handelsmarkt.

Volgens Matthias Voelkel, CEO van de beurs, is het de eerste keer dat een bekende speler op de markt toestemming heeft gekregen om digitale activa te bewaren voor klanten.

Voorheen waren het telkens tech-startups die in dit gat sprongen. Sommigen daarvan moesten alweer het onderspit delven, zoals Nuri (voorheen bekend als Bitwala).

De verwachting is dat Börse haar trading en custody diensten gaat aanbieden aan Europese banken, brokers, vermogensbeheerders en family offices.

In de verklaring staat dat Börse Stuttgart Group al de activiteiten op het gebied van cryptocurrency en digitale activa heeft samengebracht onder de naam Börse Stuttgart Digital. Blocknox is daar dan weer een dochteronderneming van.

Zelfde stappen in VS

In Amerika zagen we eerder deze week een soortgelijk nieuwtje voorbijkomen. De welbekende techbeurs Nasdaq zou binnenkort ook custodydiensten willen gaan aanbieden. De verwachting is ze tegen het einde van het tweede kwartaal de deuren gaan openen voor klanten.

Ze kregen bij het New Yorkse Department of Financial Services een limited-purpose charter voor het uitrollen van diensten als trustbedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland