Nasdaq start binnenkort met opslag van bitcoin

Nasdaq is van plan om in de komende drie maanden custody-diensten voor bitcoin en ether te lanceren. Dat vertelt Ira Auerbach, senior vice president en directeur van Nasdaq Digital Assets.

Nasdaq-custody

In een interview met Bloomberg deelt Auerbach dat het bedrijf werkt aan het afronden van de technische infrastructuur. Daarnaast moeten ze als laatste horde ook nog definitieve wettelijke goedkeuring krijgen. Als beide zaken rond zijn, hoopt het bedrijf voor het einde van het tweede kwartaal de dienst te kunnen lanceren.

Een woordvoerder van de techbeurs wil geen verder commentaar geven op de berichtgeving, zo schijft Bloomberg.

Het bedrijf deelde in september al dat het op zoek was naar een manier om custody-diensten aan te bieden. Het stelde Auerbach aan om toezicht te houden op de nieuwe divisie met de naam Nasdaq Digital Assets.

“Nasdaq Digital Assets bouwt voort op de succesvolle oplossingen die we de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd om het ecosysteem van digitale activa te bedienen. Hiertoe behoort de technologie om digitale activa te verhandelen, tools om misdaad met cryptovaluta tegen te gaan en indexoplossingen voor verhandelbare producten.”

Hier ging het telkens om indices die de prijs van bitcoin konden volgen of andere handelsproducten. Nu wil de Nasdaq dus ook keiharde bitcoins aanhouden voor klanten.

Nasdaq heeft bij het New Yorkse Department of Financial Services een limited-purpose charter voor een trustbedrijf aangevraagd. Als ze deze ontvangen willen ze de nieuwe diensten officieel gaan uitrollen.

De overstap van de beurs naar cryptovaluta zou een grote en serieuze stap zijn. Tot nu toe is Nasdaq vooral bekend vanwege de traditionele handel in aandelen en obligaties en deden partijen zoals de CME en Bakkt de cryptokant van de industrie.

Intussen hebben ook andere traditionele bedrijven zoals BNY Mellon en Fidelity bitcoin omarmt en dus kan Nasdaq niet achterblijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNasdaq