BottlePay van $300 miljoen stopt abrupt met bitcoin app

De app BottlePay stopt ermee. Waar de lightning wallet eerder nog voor $300 miljoen werd opgekocht door NYDIG, komt er nu een einde aan deze van origine Britse wallet.

BottlePay

In een persbericht met de titel “Bottlepay app is closing down” schrijf het bedrijf het volgende:

“Het spijt ons zeer te moeten zeggen dat de Bottlepay app voor consumenten op maandag 24 juli 2023 wordt gesloten.”

Het betekent dus ook dat je het geld uit de app moet halen, als er nog fondsen hebt staan. Over twee maanden sluit de app officieel haar deuren en worden accounts gesloten.

Vóór die datum moet je dus je geld in eigen beheer nemen, zowel de fiatvaluta (Britse pond of euro’s) maar ook bitcoin die je er hebt staan. Goed nieuws is wel: je kunt de bitcoin blockchain ontlopen door lightning te gebruiken voor opnames.

De komende dagen komt er een einde aan de mogelijkheid om geld te storten. Ook kun je geen fiat meer naar bitcoin omzetten.

Elke bitcoin die na 24 juli nog op accounts staat, wordt omgezet naar fiatvaluta en teruggestort op je gekoppelde bankrekening. Als dit niet lukt, zal het geld zes jaar bewaard bij fiatcustodial Modulr staan. Dan kun je via de klantenservice later alsnog het bedrag terugclaimen.

Mocht je het willen, dan kun je ook de transactiegeschiedenis downloaden. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld het opgeven van belastingen in sommige landen.

BottlePay maakt niet bekend waarom het de deuren sluit voor particuliere klanten.

De Amerikaanse gigant NYDIG nam het in november 2021 (op de piek van de bullmarkt) nog over voor $300 miljoen. De app kreeg ook veel kritiek te verwerken, omdat het onder andere KYC aan lightning nodes koppelde en met Chainalysis het lightning netwerk in kaart bracht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning