Bitcoin app BottlePay voor $300 miljoen overgenomen door NYDIG

NYDIG heeft de Britse startup Bottlepay overgenomen. Het bedrijf uit New York laat zien dat er nog geen einde is gekomen aan haar groeidrift.

Bitcoin app overgenomen

NYDIG staat voor New York Digital Investment Group. Tot dusver gooiden ze vooral hoge ogen vanwege haar samenwerkingen met banken en betaalbedrijven. Ze proberen de brug te slaan tussen Bitcoin en de traditionele financiële wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de overname van BottlePay gaan ze ineens een hele andere richting op. Bottlepay is in 2019 opgericht en afkomstig uit Newcastle (Engeland). Het is een app die gebruik maakt van het Lightning Network en een bitcoin-only benadering heeft.

Het begon als een app die zich richtte op diensten rondom tipping voor social media accounts, maar inmiddels zijn de diensten veel verder uitgebreid, tot bijvoorbeeld DCA-diensten via Lightning. Het is wel een KYC-custodial app, waardoor het eerder trekjes heeft van een neobank dan van een Bitcoin wallet.

Waardering

De Britse miljardair Alan Howard is de grootste aandeelhouder van Bottlepay. Hij leidde in februari 2021 een investering van £11 miljoen. Ook hier was NYDIG al betrokken, net als durfkapitaalbedrijf FinTech Collective. Destijds werd het bedrijf gewaardeerd op £51 miljoen.

NYDIG heeft nu naar verluidt een deal gesloten ter waarde van tussen de $280 en $300 miljoen. Dat staat gelijk aan 3% van de aandelen van NYDIG. De overname werd eerder deze week afgerond.

Een woordvoerder van NYDIG heeft geen commentaar gegeven op een verzoek van The Block.

NYDIG helpt financiële instellingen om de Bitcoin markt te betreden met custody diensten en ook whitelabel producten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!