Brad Garlinghouse van Ripple optimistisch voor pro-crypto verschuiving na Amerikaanse verkiezingen

332 totale weergaven
|

 

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwacht een aanzienlijke verschuiving naar een pro-cryptobeleid in de Verenigde Staten na de verkiezingen van 2024, ongeacht welke partij wint. Tijdens zijn toespraak op de DC Fintech Week benadrukte Garlinghouse dat hij een innovatievriendelijker Congres verwacht, dat de huidige houding van de VS ten opzichte van cryptoregulering zou kunnen bijstellen.

Hindernissen in de regelgeving voor Ripple

Garlinghouse heeft consequent zijn bezorgdheid geuit over de uitdagende Amerikaanse regelgevingsomgeving voor crypto, waarbij hij de juridische gevechten van Ripple met de SEC als belangrijkste voorbeeld noemde. Het bedrijf heeft sinds 2020 te maken met juridisch onderzoek, toen de SEC Ripple beschuldigde van het verkopen van XRP als een ongeregistreerd effect.

Een recente uitspraak was gedeeltelijk in het voordeel van Ripple en bepaalde dat XRP geen effect was wanneer het werd verkocht aan particuliere beleggers. Ondanks de overwinning adviseerde Garlinghouse startups om internationale oprichting te overwegen, erop wijzend dat bijna 95% van de activiteiten van Ripple nu buiten de VS plaatsvinden.

Potentieel voor tweepartijdige steun voor crypto

Volgens Garlinghouse zou een verschuiving in het Congres kunnen leiden tot een meer eensgezinde pro-crypto aanpak. Terwijl voormalig president Donald Trump crypto publiekelijk heeft gesteund als een belangrijke economische innovatie, heeft het kamp van vicepresident Kamala Harris een rustiger standpunt ingenomen.

Toch hebben recente verklaringen van haar team een nieuwe openheid voor crypto laten zien, mogelijk beïnvloed door Harris’ Silicon Valley achtergrond.

Ripple heeft actief pro-cryptokandidaten en -oorzaken gesteund, door $45 miljoen bij te dragen aan het Fairshake PAC en door Ripple medeoprichter Chris Larsen $ 11 miljoen te laten doneren aan Harris’ campagne.

Anticiperen op een reset in het Amerikaanse cryptobeleid

Garlinghouse bekritiseerde de regelgevende houding van de regering Biden, die volgens hem de groei van de crypto-industrie in de VS heeft belemmerd. Hij verwees naar de huidige regelgevende uitdagingen als een “verkeersdrempel” en sprak zijn vertrouwen uit dat er na de verkiezingen een meer evenwichtige benadering van het cryptobeleid zal komen.

Onlangs sprak Garlinghouse zijn steun uit voor advocaat John Deaton, die zich kandidaat stelt om senator Elizabeth Warren, een uitgesproken cryptoscepticus, te vervangen in de Senaat.

Garlinghouse blijft hopen dat deze reset zal leiden tot een meer ondersteunende omgeving voor crypto-innovatie, waardoor de VS weer een belangrijke speler kan worden in de digitale asset-ruimte.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....