Fairshake PAC wil de laatste weken van de verkiezingen nog meer dan $40 miljoen investeren

356 totale weergaven
|

Crypto PAC Fairshake is van plan om in de laatste weken van de verkiezingen van 2024 $40 miljoen extra te investeren, ter ondersteuning van tweeledige kandidaten die de voorkeur geven aan cryptocurrency.

$40 miljoen extra investeren

De Fairshake PAC, een op crypto gericht politiek actiecomité, is van plan om in de laatste weken van de Amerikaanse verkiezingen van 2024 nog eens $40 miljoen te investeren. Dit komt nadat er al $140 miljoen is uitgegeven aan congresraces in het hele land. De PAC wordt gefinancierd door grote spelers uit de sector, zoals Coinbase en Ripple Labs.

De Fairshake PAC positioneert zichzelf als een tweeledige kracht, met als doel kandidaten van beide politieke partijen te ondersteunen die gunstig staan ​​tegenover cryptocurrency. Volgens een rapport van Bloomberg heeft de PAC zich onlangs op verschillende anti-crypto kandidaten gericht en is ze erin geslaagd de publieke opinie te beïnvloeden.

Een van haar doelwitten, senator Sherrod Brown uit Ohio, heeft bijvoorbeeld zijn voorsprong van zes punten zien afnemen toen door Fairshake gesteunde advertenties de Republikeinse Bernie Moreno steunden.

Geen rechtstreekse benoeming van crypto

Hoewel Fairshake kandidaten steunt die crypto ondersteunen, wordt in haar advertenties zelden rechtstreeks cryptocurrency genoemd. In plaats daarvan richten de advertenties zich op de achtergronden van individuele kandidaten en hun standpunten over bredere politieke kwesties.

Een voorbeeld is een recente advertentiecampagne voor Bernie Moreno, waarin de nadruk werd gelegd op zijn gezinswaarden en zijn standpunt ten aanzien van energie, waardoor hij op één lijn kwam te staan ​​met Donald Trump.

$10 miljoen aan advertenties

Eerder dit jaar gaf Fairshake $10 miljoen uit aan advertenties waarin Katie Porter werd aangevallen, een kandidaat voor de Senaat uit Californië die zich tegen pro-crypto wetgeving heeft verzet. Porter verloor van Adam Schiff, een resultaat dat door de crypto-industrie als een overwinning werd gezien. De aanvalscampagne maakte deel uit van een bredere strategie om de politieke invloed van Silicon Valley aan te tonen en oppositie af te schrikken.

Fairshake heeft ook een rol gespeeld in de voornaamste nederlagen van anti-crypto kandidaten zoals de New Yorkse vertegenwoordiger Jamaal Bowman en de Missouri-vertegenwoordiger Cori Bush, waarbij ze miljoenen aan beide hebben uitgegeven. Deze kandidaten hadden zich verzet tegen wetgeving die het toezicht van de SEC op de crypto-industrie zou beperken.

Fairshake voor de democraten

Aan de democratische kant heeft Fairshake’s dochteronderneming Protect Progress zwaar geïnvesteerd in pro-crypto kandidaten. Zo heeft het bijvoorbeeld meer dan 10 miljoen dollar uitgegeven aan de ondersteuning van de Senaatsloop van Elissa Slotkin in Michigan en nog eens 10 miljoen dollar aan de steun aan Ruben Gallego in Arizona, die strijdt tegen Kari Lake.

Uit een recente aanvraag van de Federal Election Commission blijkt dat Fairshake in september een bijdrage van $800.000 heeft ontvangen van blockchain-softwarebedrijf ConsenSys, wat aangeeft dat de PAC nog steeds over aanzienlijke financiële middelen beschikt nu de verkiezingen dichterbij komen.

Lees meer over:
Fairshake PAC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...