Braziliaanse megabank Nubank start met opnames cryptovaluta

De Braziliaanse megabank Nubank start met de mogelijkheid om cryptovaluta op te nemen van het platform, of om ze te storten in je account. Het gaat om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL).

Crypto’s bij bank

In een officieel bericht op de website van Nubank deelt het bedrijf dat klanten hiermee “cryptoassets” zouden kunnen verzenden en ontvangen vanuit hun wallet. De bank maakte in december vorig jaar voor het eerst haar plannen bekend om opnames mogelijk te maken. Nu is deze dienst dus live.

“Voorlopig is het mogelijk om Bitcoin, Ethereum en Solana te verzenden en ontvangen. We zijn echter ook van plan om in de nabije toekomst ondersteuning voor meer cryptoassets toe te voegen.”

De bank voegde eraan toe dat ze deze functie “geleidelijk vrijgeeft” om “een betere ervaring” voor haar klanten te garanderen. Door deze stap lijkt dit handelsplatform van de bank steeds meer op een cryptobroker te worden; zoals bijvoorbeeld Robinhood.

Mediakanaal Criptonoticias meldde dat er “in de komende weken” nieuwe cryptovaluta zouden worden toegevoegd.

Het bedrijf is de grootste neobank in Latijns-Amerika. Het heeft ongeveer 80 miljoen klanten in Brazilië, evenals grote klantenbestanden in Mexico, Colombia en andere Latijns-Amerikaanse landen.

Nu Holdings werd in december 2021 gelanceerd op de New York Stock Exchange, waar het een waardering van $45 miljard behaalde. Het heeft ongeveer 20 miljoen klanten met cryptowallets.

Vorig jaar kondigde de Braziliaanse megabank aan dat ze de altcoins zoals Polygon (MATIC) en Uniswap (UNI) zouden gaan noteren. In december kondigde de bank ook een samenwerking aan met Circle, het Amerikaanse bedrijf achter USD Coin (USDC).

In juni 2021 investeerde onder meer Warren Buffet $500 miljoen in het Braziliaanse bedrijf. Ironisch genoeg was Buffet altijd fel tegen cryptovaluta.

Lees meer over:
Braziliëcryptonubank