Brazilië wil 0% belasting op 'groene' bitcoin mining

Brazilië wil 0% belasting op 'groene' bitcoin mining

Er ligt een nieuw wetsvoorstel voor het Braziliaanse congres waarin de import en operatie van groene bitcoin miners volledig wordt ontzien van belasting.

Volgens een nieuw artikel van het Braziliaanse Seudinheiro ligt er een serie van wetsvoorstellen klaar die de kritiek op de bitcoin mining industrie in het grootste land van Zuid-Amerika kan doen verstommen. Wordt Brazilië het ideale vestigingsoord voor miners die voor een belangrijk deel draaien op groene energie?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Brazilië gaat El Salvador achterna

Op dit moment zijn het nog wetsvoorstellen en is er nog niets definitief. Maar het lijkt erop dat er in Brazilië een aantal politici zitten die wel toekomstmuziek zien in bitcoin.

Op dit moment liggen er een aantal wetsvoorstellen klaar die het aantrekkelijker maken voor de miningindustrie om zich in het land te vestigen.

Als Brazilië de voorstellen zoals ze er nu liggen invoert, dan kunnen miners binnenkort onbelast actief zijn in het land, mits ze hun operaties op duurzame energie draaien.

Daarmee kan bitcoin volgens Ray Nasser, de CEO van Arthur Mining, het 'Mekka van bitcoin mining' worden.

Brazilië produceert momenteel iets minder dan de helft van hun energie op duurzame wijze. De kosten per kilowatt-uur liggen momenteel op 0,12 dollarcent, waarmee ze qua prijs ongeveer in de middenmoot van de wereld zitten.

Miners ontzien van belasting zou een groot deel van de industrie over de streep kunnen trekken om voor Brazilië te kiezen.

De geopolitieke impact van bitcoin

Het is interessant om te zien dat bitcoin steeds meer een rol begint te spelen op het geopolitieke wereldtoneel. Afgezien van China zijn er steeds meer landen die bitcoin zien als een belangrijke financiële asset voor de toekomst en passen hun respectievelijke vestigingsklimaten daarop aan,

Vanuit Brazilië komen er al langere tijd positieve geluiden omtrent wetgeving met betrekking tot bitcoin. Al moet daarbij gezegd worden dat er tot nu toe concreet nog relatief weinig gebeurd is.

Het is dan ook afwachten in hoeverre de huidige wetsvoorstellen het daadwerkelijk gaan halen. Het komt namelijk vaker voor dat ambitieuze politici dergelijke wetsvoorstellen indienen om publiciteit te genereren, wetende dat het voorstel weinig kans heeft om daadwerkelijk in de wet opgenomen te worden.

Brazilië dealt op dit moment ook met tekorten op het stroomnet, wat het aantrekken van bitcoin miners niet direct als een logische stap gezien kan worden. Rudá Pellini, de president van Arthur Mining, geeft aan dat het aantrekken van bitcoin miners geen dreiging voor het stroomnet van Brazilië hoeft te zijn.

"Het grote probleem van het stroomnet in Brazilië is transmissie. We hebben een groot energieoverschot in het land en het is mogelijk om meer investeringen te stimuleren om dat overschot te benutten," zo laat Pellini weten tegenover de pers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties