Goldman Sachs ziet 'volgende stap voor Bitcoin' in de optiemarkt

Goldman Sachs ziet 'volgende stap voor Bitcoin' in de optiemarkt

Goldman Sachs ziet een grote ontwikkeling in het verschiet voor liquide optiemarkten voor cryptovaluta. Ze denken dat er steeds meer traditionele financiële bedrijven op die manier in de snelgroeiende activaklasse willen stappen.

Volgende stap Bitcoin handel

Goldman Sachs is een van de grootste investeringsbanken van de Verenigde Staten. Andrei Kazantsev, directeur cryptozaken, is optimistisch over afgeleide financieel producten:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We zien veel vraag naar hedging via derivaten. De volgende grote stap die we voor ogen hebben, is de ontwikkeling van optiemarkten."

Kazantsev beschrijft hoe derivaten met cryptocurrency's nog in de kinderschoenen staan. Je kunt op de cryptobeurzen al wel terecht voor futures en opties, maar in de traditionele wereld zijn er maar weinig partijen die hiermee hoge volumes draaien,

Wel is er een exchange traded fund (ETF) in de Verenigde Staten goedgekeurd die 'gedekt' is door Bitcoin futures van de CME. De optiemarkt is, aan de hand van het Nederlandse Deribit, de afgelopen jaren ook enorm gegroeid.

De open interest (OI) in bitcoin opties bedraagt ongeveer $12 miljard. In de eerste helft van 2020 overschreed de markt zelden meer dan $2 miljard.

Optiecontracten

In de optiemarkt kunnen beleggers risico's afdekken door contracten af te sluiten over een toekomstige prijs. Bij futures ben je verplicht aan dit contract te voldoen. Bij opties blijft dit vrijblijvend.

Opties zijn een financieel instrument en ze worden ook wel een 'derivaat' wordt genoemd. Het betekent dat het zijn waarde haalt uit de prijs van een onderliggende activa, in dit geval Bitcoin.

"Er kunnen aandelenfondsen zijn die een blootstelling hebben aan een aandeel met bitcoin holdings. Om die blootstelling af te dekken, kunnen ze daar futures tegen verhandelen. Maar eigenlijk willen ze hedgen voor de langere termijn en weten wat de keerzijde van de hedge is die ze kunnen hebben. Dan worden opties echt belangrijk.”

Eerder dit jaar heeft Goldman Sachs een handelsdesk voor cryptocurrency's opgericht vanwege de toegenomen belangstelling onder haar klanten. Onder andere hedgefondsen en en andere institutionele geldbeheerders zijn geïnteresseerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin opties Goldman Sachs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties