Brexit heeft mogelijk gevolgen voor bitcoin beurzen als Coinbase

Groot-Brittannië verkeert nog altijd in een politieke crisis. Op 31 oktober van dit jaar kunnen de Britten zomaar eens de Europese Unie verlaten. Verschillende klanten van cryptobeurs Coinbase kregen een bericht over de mogelijke gevolgen van dit politieke schouwspel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

No deal!

Wanneer de Brexit plaatsvindt zonder verdere deals en afspraken, dan moeten buitenlandse bedrijven die actief zijn in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland eerst wachten op nieuwe regelgeving.

Zonder duidelijk draaiboek voor financiële dienstverleners en handelsplatformen is het lastig functioneren. En als er geen regels zijn, dan kunnen er ook geen licenties worden verleend aan allerlei partijen. Daar lopen cryptobeurzen ook tegenaan.

Coinbase kan dit gemakkelijk oplossen: er wordt van bank gewisseld. Het bedrijf CB Payments mag geen ‘E-Money Services’ meer aanbieden aan alle Europeanen. De beurs maakt hiervan gebruik voor bijvoorbeeld de euro wallet. Deze diensten moeten dus worden verplaatst.

Bij een eventuele no deal Brexit mag dit specifieke bedrijf alleen nog maar services verlenen aan Britten. Er moet dus een oplossing komen voor alle andere Europeanen.

Veel klanten van Coinbase zitten in Amerika, maar het bedrijf heeft ondertussen ook een flinke voet aan de grond in Europa gekregen. Er zitten veel bitcoin handelaren in Groot-Brittannië bij Coinbase, zij moeten waarschijnlijk tijdelijk een andere manier vinden om te kopen en/of verkopen.

Veranderingen

Dit soort veranderingen op wereldschaal hebben dus ook invloed op het ecosysteem rondom bitcoin en altcoins. Op het netwerk zelf hebben regeringen en centrale banken weinig te zeggen, maar in de wereld daarbuiten natuurlijk wel.

In Amerika hebben ze ook iets gevonden op drugsbendes die bitcoin gebruiken. Er wordt een zwarte lijst aangelegd van ‘verboden adressen’. Wederom, het land kan de adressen niet blokkeren op het netwerk, maar als je niet in de problemen wil komen met de Amerikaanse autoriteiten kun je contact met deze adressen beter vermijden.

Positieve regelgeving rondom bitcoin en andere cryptomunten kan overigens ook een boost geven aan een land. Wit-Rusland, Malta en Estland proberen bijvoorbeeld elk op hun eigen manier aantrekkelijk te zijn voor cryptobedrijven.

Bron: Cryptopolitan

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)