Bridge haalt $58M op om SWIFT uit te dagen met stablecoin betalingssysteem

828 totale weergaven
|

Bridge, een stablecoin betalingsnetwerk mede opgericht door voormalige Square en Coinbase executives, heeft 58 miljoen dollar opgehaald om een wereldwijd betalingssysteem te bouwen dat is ontworpen om traditionele netwerken zoals SWIFT te beconcurreren.

Samenvatting
idea-1
  • icon-check-purpleBridge is opgericht door voormalige executives van Coinbase en Square
  • icon-check-purpleZe hebben $ 58 miljoen opgehaald in een recente financieringsronde onder leiding van Sequoia en Ribbit
  • icon-check-purpleBridge streeft ernaar de integratie van stablecoins in bestaande financiële systemen wereldwijd te vereenvoudigen

$ 58M financiering en partnerschappen

Bridge, een stablecoin betalingsnetwerk dat mede is opgericht door de voormalige Square en Coinbase executives Zach Abrams en Sean Yu, heeft met succes 58 miljoen dollar aan financiering opgehaald.

Dit initiatief is gericht op het opzetten van een wereldwijd betalingsnetwerk gebaseerd op stablecoins en positioneert zichzelf als een geduchte uitdager van traditionele systemen zoals SWIFT en creditcardnetwerken.

De recente financieringsronde, waaronder een aanzienlijke investering van $ 40 miljoen onder leiding van Sequoia en Ribbit, werd eerder niet bekendgemaakt. Bridge heeft al spraakmakende klanten binnengehaald, waaronder SpaceX en Coinbase, wat duidt op een sterke marktvalidatie.

Markt ziet nieuwe mijlpalen voor stablecoins

De stablecoin-markt, die momenteel een waarde heeft boven $ 170 miljard, blijft groeien ondanks eerdere uitdagingen, waaronder de ineenstorting van TerraUSD in 2022. Grote spelers zoals Tether en USDC leiden de markt, maar de introductie van nieuwe stablecoin-gerichte betalingsnetwerken zoals Bridge benadrukt de voortdurende evolutie van digitale activa als belangrijke onderdelen van de wereldwijde financiën.

Deze toename in het gebruik van stablecoins onderstreept hun groeiende belang als betrouwbaar alternatief voor wereldwijde betalingen. Bridge wil profiteren van dit momentum door bedrijven een efficiënte en goedkope manier te bieden om stablecoins te integreren in hun betalingssystemen, waardoor de manier waarop grensoverschrijdende transacties worden uitgevoerd mogelijk verandert.

De rol van Bridge

Bridge’s platform vereenvoudigt de integratie van stablecoins in bestaande financiële systemen door middel van haar Orchestration en Issuance API’s. Met deze diensten kunnen bedrijven eenvoudig converteren tussen verschillende dollarformaten en op maat gemaakte stablecoins creëren, waardoor de efficiëntie van wereldwijde betalingen verder toeneemt.

Naarmate stablecoins populariteit blijven winnen, is Bridge goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in het zich ontwikkelende landschap van digitale financiën, door bedrijven een robuust alternatief te bieden voor traditionele betalingssystemen.

 

Lees meer over:
bridgeCoinbasestablecoin

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....