Britse analist van gigabank voorspelt bitcoin daling naar $5.000

Bitcoin zou kunnen dalen tot $5.000 in 2023. Dat stelt Eric Robertsen, Global Head of Research bij Standard Chartered.

Nog eens prijsdaling van 70%

De bankier en onderzoeker verwacht dat bitcoin volgend jaar tot $ 5.000 kan zakken, omdat meer cryptobedrijven liquiditeitsproblemen kunnen krijgen. Dit zou dan voor nog meer verkoopdruk kunnen zorgen.

Daarmee verwacht hij een daling van nog eens 70% vanaf de huidige prijsniveaus. Dit gebeurde overigens nog nooit eerder in de geschiedenis van bitcoin.

Hij gelooft daarentegen dat goud in 2023 wel zal stijgen, tot maar liefst $2.250 per ounce.

Robertson deed deze uitlatingen in een artikel waarin op volgend jaar wordt vooruitgeblikt: “The financial-market surprises of 2023”.

Robertson is werkzaam bij Standard Chartered. De financieel dienstverlener heeft 85.000 werknemers, een beheerd vermogen van ruim $800 miljard en het draait een omzet van $14 miljard.

Crises en liquiditeitsproblemen

Robertson denkt dat er niet voldoende liquiditeit is, waardoor veel meer bedrijven in de richting van faillissementsbescherming worden geduwd. Hij verwijst naar FTX die deze procedure in gaat. Ook Voyager, BlockFi, Celsius, Compute North en een handjevol andere bedrijven zit in hetzelfde parket.

“Rendementen dalen samen met techaandelen, en terwijl de uitverkoop van bitcoin langzaam afneemt, is de schade al aangericht.”

In tegenstelling tot bitcoin voorspelde de analist van Standard Chartered dat goud volgend jaar tot de grote winnaars zal worden. Hij gokt op een stijging van 25% en daarmee ook een all-time high.

“De heropleving van goud in 2023 komt zodra aandelen de bearmarkt hervatten en de correlatie tussen aandelen- en obligatiekoersen weer negatief wordt.”

Intussen denkt Bill Winters, CEO van de Britse multinational, dat de adoptie van cryptovaluta “absoluut onvermijdelijk” is. Hij wijst naar de digitalisering die in de financiële structuren gaande is.

“Ik denk dat er absoluut een rol is weggelegd voor Central Bank Digital Currency’s, evenals niet door de centrale bank ondersteunde digitale valuta’s.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...