Britse beurswaakhond gaat reclame van illegale cryptobedrijven bestraffen

Britse beurswaakhond gaat reclame van illegale cryptobedrijven bestraffen

De Financial Conduct Authority wil cryptobedrijven die niet in hun register voorkomen gaan bestraffen zodra ze hun diensten promoten. Er wordt zelfs gedreigd met celstraffen tegen bestuurders van deze bedrijven zonder vergunning. Dat stelt de FCA in een schrijven waarin ze het hebben over nieuwe regels omtrent promoten van cryptocurrency's.

Daarin worden cryptobedrijven alvast gewaarschuwd om zich voor te bereiden op nieuwe beperkingen op financiële promoties. Het overtreden ervan kan leiden tot maximaal twee jaar cel. De toezichthouder vindt dat er veel explicieter gewaarschuwd moet worden voor risicovolle investeringen. Ook moet klanten bijvoorbeeld een afkoelingsperiode van 24 uur moeten krijgen voordat ze een bepaalde aankoop doen. Het is de vraag of dat in de zeer volatiele omgeving van de cryptomarkt stand blijft houden.

"Dit regime zal van toepassing zijn op alle bedrijven die cryptoassets op de markt brengen voor Britse consumenten, ongeacht of het bedrijf in het buitenland is gevestigd of ongeachte welke technologie er is gebruikt om de promotie te maken", aldus de FCA in een verklaring. "Nu handelen zal helpen ervoor te zorgen dat ze legaal reclame kunnen blijven maken voor Britse consumenten."

Vorig jaar zijn nieuwe advertentieregels voor de cryptosector voorgesteld. Cryptobedrijven die in het register van de FCA staan én volledig geautoriseerde traditionele financiële bedrijven kunnen wél nieuwe campagnes starten, maar dat zal FCA blijven monitoren.

In Nederland geldt een dergelijk strenger regime nog niet, wel gaan er in de politiek geluiden op om strengere eisen te stellen aan finfluencers op sociale media die betaald worden door crypto-aanbieders.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan