'Signature Bank stopt met Binance-transacties onder $100.000'

'Signature Bank stopt met Binance-transacties onder $100.000'

Een belangrijke bankpartner van Binance stelt nieuwe eisen voor het inwisselen van cryptocurrency's naar dollars. Signature Bank accepteert geen transacties vanuit Binance meer onder de $100.000, zo meldt persbureau Bloomberg. De maatregel heeft impact op zowel het aankopen als verkopen van cryptomunten op Binance.

Binance geraakt door maatregel bankpartner

Binance heeft haar klanten op de hoogte gebracht van de wijziging. De grootste beurs van de markt benadrukt dat klanten nog steeds bitcoin of andere munten kunnen kopen met creditcard of bankpas. Ook bankoverschrijvingen met andere valuta zoals de euro worden nog wél verwerkt, aldus de exchange.

Met name gebruikers die hun crypto's willen omwisselen in dollars onder de $100.000 zijn geraakt door de maatregel van de Signature Bank. Binance zal op zoek moeten naar een nieuwe partner om dit wisselverkeer te regelen. De maatregel gaat per 1 februari 2023 in.

'Signature Bank stopt met Binance-transacties onder $100.000'

Volgens Binance zijn ze niet de enige exchange die wordt beïnvloed door deze maatregel en worden ook andere cryptobeurzen getroffen.

iDeal-betalingen bij Binance zijn sinds medio 2021 al niet meer mogelijk, maar gebruikers uit Nederland kunnen wel via het SEPA-betaalsysteem euro's overmaken naar het handelsplatform. Zakelijke klanten van Binance zijn naar eigen zeggen niet geraakt door deze nieuw ontwikkeling. Het is overigens géén maatregel van SWIFT, maar van de bank zelf.

Het nieuws leidt op cryptotwitter voor de nodige reuring.

Lees meer over:
regulering Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties