Britse drugsbaas verboden om bitcoin te gebruiken

1139 totale weergaven

De Britse autoriteiten zullen een bitcoingebruiker voor vijf jaar in de cel zetten als hij weer gebruik maakt van cryptovaluta.

Drugsbaas

Het gaat echter niet om een normale particuliere hobbyist die in bitcoin handelt. Het gaat om Curtis Warren, een Britse drugsbaron. Hij werd schuldig bevonden aan het smokkelen van cannabis. Volgende maand staat de man weer op vrije voeten en mag hij de gevangenis vrijgelaten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De autoriteiten zullen hem echter naar verluidt vijf jaar achter de tralies zetten als hij weer gebruik gaat maken van WhatsApp, Facebook Messenger of dus cryptocurrency’s.

Warren staat ook wel als “de Britse Pablo Escobar”. In de afgelopen decennia zorgde hij voor veel problemen voor de Europese autoriteiten. In 1996 betrapte de Nederlandse politie hem op het importeren van drugs uit Colombia naar Europa. Hij kreeg 12 jaar gevangenisstraf.

Kort na zijn vrijlating werkte hij mee aan de distributie van verdovende middelen in het Verenigd Koninkrijk. Britse wetshandhavers kregen Warren opnieuw in de smiezen, en de man mocht opnieuw 13 jaar brommen.

Volgende maand komt Escobar op vrije voeten. De autoriteiten geven hem een reeks regels mee, waaronder een verbod op bitcoin betalingen.

Strenge regels

Hoe ze dit gaan handhaven is niet bekend. Wel is bekend dat de man één mobiele telefoon, één simkaart en één telefoonnummer krijgt. Hij mag niet meer dan $1.000 aan contant geld hebben, terwijl agenten zullen controleren of hij geld leent of overmaakt.

In deze situatie zou bitcoin een uitweg kunnen zijn geweest, omdat de autoriteiten geen idee zouden hebben van zijn geldstromen. Die weg wordt nu afgesloten.

Het is niet bekend of Warren ook op zwarte lijsten staat bij cryptobeurzen (en of hij daar nog accounts kan openen). Het is tevens niet bekend of hij eerder bitcoin gebruikte voor zijn drugshandel en -distributie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad