Britse regering wil stablecoins als betaalmiddel reguleren

De minister van Financiën en Economie van het Verenigd Koninkrijk schiet positief uit de bocht over cryptovaluta. Als je het John Glen vraagt, moet het VK onderdeel gaan worden van een toekomst vol cryptovaluta.

Positieve adoptie in VK

Het ministerie van Economische Zaken en Financiën van het Verenigd Koninkrijk maakt bekend dat ze van plan zijn om de bestaande regels voor stablecoins te wijzigen. Een van de ideeën is dat stablecoins ook gebruikt mogen gaan worden als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Als cryptotechnologieën een groot deel van de toekomst gaan uitmaken, dan willen wij daar vanaf het allereerste begin bij zijn."

De aankondiging is gedaan door het HM Treasury, de Schatkist van Hare Majesteit. Hierin stelt het overheidsbureau dat bepaalde stablecoins mogelijk "een wijdverbreid betaalmiddel" kunnen worden, met name voor particuliere klanten in het Verenigd Koninkrijk. Om deze reden horen ze binnen de regulering te vallen.

De regering komt tot deze conclusie nadat ze in gesprek zijn gegaan met verschillende organisaties, universiteiten en individuen. De consultancy-ronde begon januari 2021.

De Britse overheidsinstantie geeft aan dat ze van plan is om "de nodige wetgevende stappen te nemen" om stablecoins in zijn regelgevingskader te brengen:

"Voornamelijk door de bestaande wetgeving inzake elektronisch geld en betalingen te wijzigen."

Nieuwe organisatie

Een van de onderdelen van een veelomvattend plan is om stablecoins toe te staan als betaalmiddel. Ook kondigen ze de Cryptoasset Engagement Group (CEG) aan. Deze divisie moet "nauw samenwerken met de industrie", om zo te onderzoeken hoe het belastingstelsel de ontwikkeling in de cryptomarkt zou kunnen stimuleren.

John Glen voegt eraan toe dat regering gaat bekijken hoe crypto-leningen een plek kunnen krijgen in het belastingstelsel. Hijzelf zal ook de voorzitter van de CEG zijn.

Al met al gaat het om "een onderzoek naar bredere reeks van activiteiten met crypto-activa". Waarom? "Vanwege de groei en adoptie van de markt."

Deze verklaring van de Britse overheid komt vlak nadat de FCA de deadline voor de tijdelijke registratieperiode van cryptobedrijven heeft verlengd. Dit was oorspronkelijk nog 31 maart. Mede door dit licentiesysteem moesten alle crypto-pinautomaten in het land dicht, omdat geen van de exploitanten de papieren op orde had.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!