Britse toezichthouder sluit 26 van de 34 bitcoin ATM’s die het onderzocht

De Financial Conduct Authority (FCA) heeft sinds het begin van dit kalenderjaar 26 van de 34 crypto-geldautomaten die het heeft onderzocht, gesloten. Dat is te lezen in een persbericht van 11 juli.

ATM-onderzoek

De FCA is de financiële waakhond van Groot-Brittannië. Op 14 februari gaf het een strenge waarschuwing af aan de exploitanten van cryptogeldautomaten in het Verenigd Koninkrijk. Het kwam er op neer dat ze zich aan de wet- en regelgeving moesten houden of anders zouden ze illegale activiteiten aanbieden.

Alle cryptobeurzen en geldautomaten moeten bij de FCA zijn geregistreerd. Als reactie op de waarschuwing deden de FCA en andere wetshandhavingsinstanties als autoriteit over de cryptomarkt onderzoek bij 36 ATM‘s. Een groot aantal daarvan (26) stond er door de nieuwe regels illegaal.

In mei en juni, toen de FCA officieel de start van de inspectie aankondigde, werden tweemaal 18 ATM’s bezocht.

Steve Smart, uitvoerend directeur van handhaving en markttoezicht bij de FCA, is tegen het gebruik van crypto-geldautomaten.

“Als u in het VK een crypto-geldautomaat gebruikt, gebruikt u een machine die illegaal werkt en geeft u uw geld mogelijk af aan criminelen.”

Iedereen die slachtoffer is van fraude “is niet beschermd” door de overheid of het bedrijf dat eigenaar is van elke automaat, zo schrijft de FCA.

Op 8 juli publiceerde de politie van Clive een rapport over een zaak waarin een crypto-oplichter zich voordeed als wetshandhaver en $6.000 afpakte van een nietsvermoedend slachtoffer. Hij dreigde met een arrestatiebevel en troggelde zo geld af.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMVerenigd Koninkrijk