Verenigd Koninkrijk zet stappen om crypto’s te bevriezen

916 totale weergaven

Het Verenigd Koninkrijk zet stappen om cryptocurrency’s te bevriezen en in beslag te nemen bij vermoedens van criminaliteit. Het wetsvoorstel, dat in september 2022 is geïntroduceerd, bevindt zich nu in de laatste fasen in het Britse parlement. Het is deze week goedgekeurd in het zogenaamde Hogerhuis, de House of Lords.

Het geeft wetgevende instanties de ruimte om bitcoin en andere cryptomunten in te vorderen zodra deze zijn te linken aan criminele activiteiten. Bovendien is er een amendement toegevoegd dat rechtbanken autoriteiten kunnen vragen om cryptovaluta die voor criminele doeleinden worden gebruikt in beslag te nemen en te bevriezen.

In maart verklaarde de Britse regering dat de bestrijding van crimineel misbruik van cryptovaluta een onderdeel was van haar driejarige agenda op het gebied van economische criminaliteit. Het land heeft cryptotactische adviseurs geïntroduceerd bij politiedepartementen in het hele land om te helpen bij het identificeren en in beslag nemen van digitale activa die verband houden met criminaliteit.

Lees meer over:
Verenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...