Britse vrouw verliest $25.000 aan bitcoin aan nep-huurmoordenaar

Een Britse rechtbank heeft zich uitgesproken over een darknet website die crypto accepteert. Ze noemen een website die reclame maakt voor huurmoordenaars een “absolute schijnvertoning” en “onzin”.

Nep-huurmoordenaar

De website op het darknet kwam aan het licht door een vrouw die naar verluidt probeerde een affaire te laten vermoorden. Ze verloor hierbij niet de man, maar $25.000 aan bitcoin.

Aanklagers in de Norwich Crown Court beweerden dat Hewlett “meedogenloos” was in het romantisch achtervolgen van Mark Belton. Ze stalkte hem van januari 2021 tot augustus 2022. De oud-collega beweert dat hij “onmiddellijk spijt had” van de affaire.

De Britse dame zou naar verluidt een aanbetaling van £20.000 hebben betaald voor een huurmoordenaar. De moeder van vijf deed dit op de site Online Killers Market.

Er werd afgesproken dat er geld zou worden uitgewisseld zodra haar voormalige affaire was vermoord. De nep-huurmoordenaars gingen er echter met het geld van Hewlett vandoor. De gruweldaad voerden ze (gelukkig) nooit uit.

Arrestatie door Coinbase-account

Hewlett is gearresteerd nadat de politie meerdere bitcoin betalingen ontdekte. Ze waren afkomstig van een Coinbase-account met daaraan haar persoonlijke gegevens geoppeld. Nadat Hewlett op deze manier was geïdentificeerd, kwamen ze er ook achter dat de dame had gezocht naar nieuwsartikelen over verschillende lokale ongevallen en sterfgevallen.

Op de dag van haar arrestatie deed de politie alsof ze Hewlett was en probeerden ze de moord nog te annuleren. De betaling was echter niet meer terug te krijgen. Geluk bij een ongeluk gingen de huurmoordenaars er met het geld vandoor zónder de daad bij het woord (en geld) te voegen.

Hewlett probeerde zich nog wel te verdedigen: “Ik heb een bericht op een forum geplaatst. Het was meer om te luchten en dingen te zeggen die ik voelde. Je moet je toestemming geven voordat het echt gebeurt.”

Ze zou naar eigen zeggen niet van plan zijn geweest om alles ook daadwerkelijk te laten uitvoeren.

Aanklagers beweren echter dat Hewlett bladwijzers maakte voor verschillende andere sites, waaronder Dark Web Hitman Sites (Real), Dark Mamba Hitmen en Hire A Hitman Service. Ze kwam uit op Online Killer Market, waar je naast sluipschutters ook geld kunt neerleggen voor brandstichting of om iemand in elkaar te laten slaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase