Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC bereikt recordhoogte

982 totale weergaven

Bitcoin (BTC) breekt op het netwerk regelmatig records. Deze keer is het een hele opvallende: meer adressen dan ooit bevatten meer dan 1.000 BTC. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Op 25 oktober ging het om 2.231 adressen met meer dan 1.000 BTC. De prijs van bitcoin lag rond de $13.000. Een mogelijke verklaring is de aangewakkerde interesse vanuit bedrijven met miljoenen (en miljarden) in kas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een recent voorbeeld is het techbedrijf Square, zij kochten 4.709 Bitcoin met 1% van hun totale vermogen. Terwijl MicroStrategy voor $425 miljoen BTC kocht voor op de bedrijfsbalans.

Dit soort grote aankopen worden ongetwijfeld niet allemaal op één adres geparkeerd, maar het is goed mogelijk dat zij met een paar van hun adressen bijdragen aan de eerder genoemde 2.231.

Rijke bitcoiners

Volgens Elias Strehle, onderzoeker bij Blockchain Research Lab, zijn er verschillende verklaringen voor de opmerkelijke statistiek. ”Het kan betekenen dat rijke bitcoiners minder adressen gebruiken voor hun geld, maar het kan ook een gevolg zijn van beurzen die groter worden “, zegt Strehle tegenover Decrypt.

Vijf van de grootste bitcoin beurzen in de wereld hebben 10% van alle BTC in bezit. Het gaat om miljoenen bitcoin die worden opgeslagen door dit soort partijen.

Het aantal adressen met 1.000 bitcoin volgens Glassnode.

Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC bereikt recordhoogte

Investeerders

Een andere verklaring zijn dus grotere bedrijven die ook een bitcoin reserve aanleggen. 23 bedrijven hebben samen al $10 miljard aan Bitcoin (BTC) op de balans.

MicroStrategy gaf het startsein: zij zijn een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf die nu overduidelijk mikken op een waardestijging van bitcoin. Als dat goed uitpakt kan dit leiden tot meer interesse vanuit dit soort partijen.

Dat is overigens geen proces van enkele dagen, grote miljardenbedrijven gaan niet opeens hun reserves omzetten in bitcoin. Daar is tijd en uberhaupt interesse voor nodig.

Over interesse gesproken: PayPal opent ook de deuren voor Bitcoin. De betaalverwerker gaat verschillende diensten aanbieden. En om dat te kunnen doen hebben ze toch echt BTC nodig. Ook zij zullen netjes hun bitcoin moeten kopen, net als ieder ander.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...