Bitcoin beurs BTC Direct neemt webshop Cryptomaan over

BTC Direct heeft per direct de Nederlandse webshop Cryptomaan overgenomen. Dat maakt de bitcoin beurs vandaag bekend in een persbericht.

Op de website van de hardware wallet reseller staat al de vermelding ‘powered by BTC Direct’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC Direct neemt Cryptomaan over

Het is onbekend voor welk bedrag de webshop van oprichter Elmar Witjes is gekocht. Beide bedrijven zijn gevestigd in Nijmegen en werkten al jarenlang samen.

De exchange krijgt hiermee een uitgebreider aanbod aan hardware wallets en andere accessoires. BTC Direct zegt ruim 500.000 geregistreerde gebruikers te hebben in Europa.

Een ander merk van het bedrijf is BLOX, een app om Bitcoin en andere cryptocurrency’s te kopen.

Mike Hutting, CEO van BTC Direct licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Wij zien dit niet als een overname, maar eerder als een permanente samenwerking met Cryptomaan. Hiermee halen wij jarenlange expertise op het gebied van cryptogerelateerde producten binnen.’[/penci_blockquote]

Elmar Witjes, oprichter van Cryptomaan zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘De overname door BTC Direct is een logische stap waar we al een tijdje naartoe werken en ontzettend blij mee zijn. Er is niemand Nederland die nu zoveel expertise heeft over crypto en opslag als Cryptomaan en BTC Direct. Daarnaast gaan we de volgende stap zetten op de Europese markt. Een mooie toekomst in het vooruitzicht!’[/penci_blockquote]

Witjes blijft betrokken bij de verdere ontwikkeling van deze dienstverlening.

Het is geen geheim dat BTC Direct Europese ambities heeft, net zoals vele andere Nederlandse brokers. We spraken eerder met mede-oprichter en directeur Mark Bakker van de beurs over regulering in Europa.

Cryptowet

BTC Direct is één van de Bitcoin wisselkantoren in Nederland die moeten voldoen aan de cryptowet die sinds 21 mei geldt.

Bij de Nederlandsche Bank zijn er 48 aanvragen voor een registratie binnengekomen. In november geeft de centrale bank meer openheid welke bedrijven daadwerkelijk in het register zijn opgenomen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...