Bullish: aantal wallets met +1 bitcoin op ruim 1 miljoen stuks

De bitcoin koers mag het op dit moment moeilijk hebben, maar dat lijkt de adoptie van onze favoriete digitale munt niet te beïnvloeden. Het aantal wallets met 1 bitcoin of meer heeft op 8 augustus een nieuwe all-time high van 1.013.414 stuks bereikt. Er zijn nu meer dan 1 miljoen (!) wallets met tenminste 1 bitcoin.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Voor de bitcoin koers betekent dit op de korte termijn waarschijnlijk niet veel. De adoptie op de blockchain is natuurlijk geen 'nieuws' wat plotselinge nieuwe koersstijgingen kan veroorzaken. Het is vooral interessante informatie voor mensen die op de lange termijn in bitcoin investeren en de adoptie van de asset willen volgen.

In de grafiek van Glassnode is duidelijk te zien hoe de adoptie van bitcoin, wat deze statistiek betreft, gestaag doorzet door de jaren heen. Het zogenaamde leger van hodlers groeit met de dag en dat zien we duidelijk terug in de data.

Vergeet niet dat bitcoin een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden kent. Het is nu wachten op het volgende moment dat vraag en aanbod niet meer op elkaar aansluiten, omdat teveel bitcoin in de wallets van holders zitten, waardoor er een nieuwe koersexplosie ontstaat.

Wanneer die koersexplosie komt kunnen we natuurlijk niet voorspellen, maar met de halving en de potentiële goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock komen er twee (zeer) interessante ontwikkelingen aan voor bitcoin.

Meer positieve data voor bitcoin

Het blijft overigens niet alleen bij een record voor het aantal wallets met tenminste 1 bitcoin. Ook het aantal wallets met tenminste 0,1 bitcoin is op een nieuw record van 4.436.238 stuks terechtgekomen. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien groeit deze statistiek zelfs nog veel harder dan het aantal wallets met tenminste 1 bitcoin.

Dat lijkt erop te wijzen dat het vooral kleinere investeerders zijn die op dit moment grote hoeveelheden bitcoin opslokken. Als deze ontwikkeling zich op deze manier doorzet, dan lijkt het onvermijdelijk dat we op termijn weer een nieuwe bullmarkt krijgen.

Weet echter dat de financiële markten een onvoorspelbaar beestje zijn en dat het gevaarlijk (zo niet onmogelijk) is om over zekerheden te praten. Zie het dan ook zeker niet als een voorspelling van onze kant, maar vooral als interessante informatie om mee te nemen in je portfolio-beslissingen omtrent bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....