CEO van Unchained voorspelt bitcoin koers van 105.000 dollar in 2025

Joe Kelly, de huidige CEO van het bitcoin-bewaarbedrijf Unchained, voorspelt op basis van de geschiedenis dat de bitcoin koers in 2025 boven de 105.000 dollar staat. In zijn interview met Business Insider stelt Kelly dat een koers van 105.000 dollar voor bitcoin zelfs “conservatief” is als je naar de historie kijkt. Kelly baseert zich voor zijn voorspelling uiteraard op de geschiedenis van bitcoin rondom de halvings.

In het verleden leverde de halvings stijgingen van 8.069 procent, 284 procent en 559 project op in het jaar na de halvering van de blokbeloning voor miners.

Koersexplosie na de halving

De volgende halving staat vooralsnog voor april 2024 op het programma. Op dat moment halveert de bloksubsidie van de huidige 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok. “Als we een conservatieve blik op de halving werpen en bitcoin rond de 30.000 dollar blijft tot de halving, dan zou zelfs een stijging van 250 procent in 12 maanden; wat, nogmaals, conservatief is vergelijken met vorige halvings, een koers van 105.000 dollar oppleveren.

Verder voegt de CEO van Unchained, dat voor 2 miljard dollar aan bitcoin beheert, toe dat de koers ook in aanloop naar de halvings goed presteert. In de 12 maanden voorafgaande aan de laatste drie halvings steeg bitcoin met 385, 142 en 17 procent.

Fundstrat is wat minder conservatief dan Kelly en voorziet een scenario waarin bitcoin zelfs een koers van 180.000 dollar kan bereiken VOOR de volgende halving; met name op basis van het momentum dat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock kan veroorzaken.

“De lancering van deze Bitcoin ETF zou een dagelijkse vraag van 125 miljoen dollar toevoegen, terwijl het dagelijkse aanbod slechts 25 miljoen dollar is”, zo schreven de strategen van Fundstrat. Dat zou volgens hen dan een bitcoin koers van 140.000 tot 180.000 dollar opleveren voor de halving van april 2024.

Nieuwe bullrun geen zekerheid

Vergeet echter niet dat we hier spreken over resultaten uit het verleden en die bieden natuurlijk geen garanties voor de bitcoin koers van de toekomst. Bitcoin heeft in 2023 al een gigantische run achter de rug met een stijging van ongeveer 75 procent; ondanks dat de Amerikaanse centrale bank (en alle andere grote centrale banken) agressief de rente verhoogden om de inflatie te bevechten.

“Hoewel de geschiedenis suggereert dat de vooruitzichten goed zijn, is er natuurlijk geen garantie dat de volgende bitcoin halving ons inderdaad naar een nieuwe all-time high zal brengen. De beloningen voor miners zijn niet direct verbonden aan de vraag in de markt en andere macro-economische factoren, waaronder de stijgende rentes, die investeerders ervan kunnen weerhouden om bitcoin te kopen”, aldus Kelly tegenover Business Insider.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....