CEO van Unchained voorspelt bitcoin koers van 105.000 dollar in 2025

Joe Kelly, de huidige CEO van het bitcoin-bewaarbedrijf Unchained, voorspelt op basis van de geschiedenis dat de bitcoin koers in 2025 boven de 105.000 dollar staat. In zijn interview met Business Insider stelt Kelly dat een koers van 105.000 dollar voor bitcoin zelfs “conservatief” is als je naar de historie kijkt. Kelly baseert zich voor zijn voorspelling uiteraard op de geschiedenis van bitcoin rondom de halvings.

In het verleden leverde de halvings stijgingen van 8.069 procent, 284 procent en 559 project op in het jaar na de halvering van de blokbeloning voor miners.

Koersexplosie na de halving

De volgende halving staat vooralsnog voor april 2024 op het programma. Op dat moment halveert de bloksubsidie van de huidige 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok. “Als we een conservatieve blik op de halving werpen en bitcoin rond de 30.000 dollar blijft tot de halving, dan zou zelfs een stijging van 250 procent in 12 maanden; wat, nogmaals, conservatief is vergelijken met vorige halvings, een koers van 105.000 dollar oppleveren.

Verder voegt de CEO van Unchained, dat voor 2 miljard dollar aan bitcoin beheert, toe dat de koers ook in aanloop naar de halvings goed presteert. In de 12 maanden voorafgaande aan de laatste drie halvings steeg bitcoin met 385, 142 en 17 procent.

Fundstrat is wat minder conservatief dan Kelly en voorziet een scenario waarin bitcoin zelfs een koers van 180.000 dollar kan bereiken VOOR de volgende halving; met name op basis van het momentum dat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock kan veroorzaken.

“De lancering van deze Bitcoin ETF zou een dagelijkse vraag van 125 miljoen dollar toevoegen, terwijl het dagelijkse aanbod slechts 25 miljoen dollar is”, zo schreven de strategen van Fundstrat. Dat zou volgens hen dan een bitcoin koers van 140.000 tot 180.000 dollar opleveren voor de halving van april 2024.

Nieuwe bullrun geen zekerheid

Vergeet echter niet dat we hier spreken over resultaten uit het verleden en die bieden natuurlijk geen garanties voor de bitcoin koers van de toekomst. Bitcoin heeft in 2023 al een gigantische run achter de rug met een stijging van ongeveer 75 procent; ondanks dat de Amerikaanse centrale bank (en alle andere grote centrale banken) agressief de rente verhoogden om de inflatie te bevechten.

“Hoewel de geschiedenis suggereert dat de vooruitzichten goed zijn, is er natuurlijk geen garantie dat de volgende bitcoin halving ons inderdaad naar een nieuwe all-time high zal brengen. De beloningen voor miners zijn niet direct verbonden aan de vraag in de markt en andere macro-economische factoren, waaronder de stijgende rentes, die investeerders ervan kunnen weerhouden om bitcoin te kopen”, aldus Kelly tegenover Business Insider.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer