Bitcoin breekt de grens van $40.000! Hoe goed is onze Bitcoin community in voorspellen?

918 totale weergaven

Gaat bitcoin omhoog, of toch omlaag? Het is een simpele en tegelijk ook moeilijke vraag. Het was ook precies de vraag die Bitcoin Magazine de afgelopen maanden iedere week aan de Telegram chat voorlegde. Tijd voor een korte terugblik.

Bullish of bearish over Bitcoin

Sinds eind augustus 2020 kwam iedere maandochtend dezelfde vraag voorbij: ben je op dit moment bullish of bearish? En door de maanden heen, kunnen we een simpele conclusie stellen: onze Telegram chat zit vol met (biased) permabulls. Geen enkele keer hadden de ‘bears’ de overhand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iedere week vulden zo’n 100 Bitcoiners de poll in. Slechts in vijf weken werd er door meer dan 35% van onze Telegrammers ‘bearish’ gestemd. Verder zagen we vooral bullishness!

Bitcoin breekt de grens van $40.000! Hoe goed is onze Bitcoin community in voorspellen?

We gaan vanaf komende maandag starten met een nieuwe opzet, bijvoorbeeld: Bitcoin is vandaag $40.000. Staat de koers over exact een week:

  1. Meer dan 10% hoger (boven $44.000)
  2. Ongeveer hetzelfde (tussen $36.000 en $44.000)
  3. Meer dan 10% lager (lager dan $36.000)

Kom vooral langs in onze Telegram chat om mee te doen! Voor nu nog een keer de vraag: ben jij op dit moment bullish of bearish?

Poll

Ik ben op dit moment …Prijsvoorspellingen in de markt

Het is niet raar dat de bulls de overhand hadden. Tegenwoordig zijn zelfs banken en ’traditionele’ partijen positief over de prijsontwikkeling van Bitcoin.

Citibank gooide eind 2020 alle schroom van zich af door enkele prijsuitspraken doet over de markt. Ze verwachtten destijds dat één bitcoin eind 2021 maar liefst $318.000 per stuk waard.

Ook Mike McGlone van Bloomberg doet er aan mee: in hun ‘Crypto Outlook‘ bekijkt hij de markt. Hij noemde vorige week een prijs van $50.000 als reëel doel. Enkel een ‘black swan event’ kan roet in het eten gooien, stelt de Amerikaan. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde crash van markten in maart 2020, toen stond bijna alles in de wereld in het rood door de wereldwijde paniek.

Ook deze week was het weer raak. De analisten van JP Morgan Chase & Co denken dat bitcoin een prijs van maar liefst 146.000 dollar (119.000 euro) kan bereiken op de ‘lange termijn’. Dat meldde persbureau Bloomberg afgelopen dinsdag.

Lees meer over:
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd