Gaat Bitcoin koers onder de $40.700 zakken?

Bitcoin is de week begonnen op een manier die weinigen een jaar geleden hadden voorzien. We zitten namelijk op exact hetzelfde prijsniveau als een jaar geleden, toen de bullmarkt net begonnen was. Wat kunnen we van 2022 verwachten?

Op basis van de prijsactie van de afgelopen weken zal de gemiddelde belegger je vertellen zich behoorlijk angstig te voelen en weinig goed voor het nieuwe jaar te verwachten. Er zijn echter ook analisten die verwachten dat het niet lang duurt voordat we weer nieuwe all-time highs zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Gaan we nog verder zakken?

Dit weekend kreeg bitcoin een paar stevige tikken te verwerken en zakte de koers terug tot net onder de 41.000 dollar, met een dieptepunt van ongeveer 40.700 dollar.

Eind september was precies dit punt ook het moment waarop bitcoin omdraaide en begon aan de run omhoog naar 69.000 dollar.

Er zijn nu echter analisten die bitcoin nog verder zien zakken richting de 30.000 dollar. Handelaar en analist Pentoshi ziet het somber in en verwacht dat de steun op 40.700 dollar uiteindelijk niet genoeg is voor bitcoin.

Dit zou ons in potentie kunnen terugbrengen naar de bodem van afgelopen zomer, die op 30.000 dollar lag.

In theorie is alles mogelijk, maar gezien het huidige sentiment in de markt dat al op de bodem lijkt te liggen en het positieve beeld dat we kunnen schetsen op basis van on-chain gegevens lijkt een terugval naar dit niveau onwaarschijnlijk.

Geen consensus over impact beleid Fed op bitcoin

De laatste weken is de Amerikaanse Federal Reserve hét onderwerp van discussie geweest binnen de financiële markten. Met de plannen om de rente in 2022 een aantal keer te verhogen lijkt de periode van goedkoop kapitaal voorlopig voorbij en dat is niet goed voor aandelen en bitcoin.

Als de rente op veilige Amerikaanse staatsobligaties stijgt, dan is het voor investeerders aantrekkelijker om hun geld daar te parkeren dan te kiezen voor aandelen of bitcoin, waar onbetwistbaar meer risico bij komt kijken. In ieder geval op de korte termijn.

Volgens voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes kan het nog weleens een zware tijd worden voor bitcoiners. Gezien hij er niet van overtuigd is dat de groei van het netwerk zonder stoppen doorgaat op de manier waarop dat het de afgelopen 13 jaar heeft gedaan als de rentes blijven stijgen.

Dan Tapiero van 10T Holdings roept echter iets heel anders, hij geeft aan dat we te maken hebben met het "meest bullish macro-klimaat in 75 jaar". Zijn argument komt er feitelijk op neer dat de Fed wel kan roepen dat ze de rente gaan verhogen, maar dat dit in de praktijk niet mogelijk is vanwege de enorme schuldenberg die we al gebouwd hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....