BUX haalt 67 miljoen euro op, WeChat eigenaar doet mee

BUX heeft 80 miljoen dollar (67 miljoen euro) opgehaald aan nieuwe investeringen. De Nederlandse broker biedt ook cryptovaluta aan waaronder Bitcoin (BTC).

BUX haalt 67 miljoen euro binnen

Het gaat om een nieuwe investeringsronde onder leiding van de bestaande investeerder Prosus Ventures. Een opvallende naam op het lijstje investeerder: Tencent, het techconcern uit China en eigenaar van de bekende betaalapp WeChat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BUX geldt in Nederland als een populaire app onder met name beleggers onder 35 jaar. Door de overname van cryptobedrijf Blockport biedt het bedrijf onder de noemer BUX Crypto ook cryptocurrency’s aan. Ze vallen onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Het bedrijf uit Amsterdam richt zich op geheel Europa, buiten thuismarkt Nederland ook op Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België. De app BUX Zero heeft 500.000 actieve klanten, die beleggen in aandelen en exchange traded funds (ETF’s).

Nieuwe CEO

Met dertiger Yorick Naeff heeft de scale up ook een nieuwe CEO. Hij is de opvolger van oprichter Nick Bortot, die meer afstand gaat nemen van de dagelijkse gang van zaken. Naeff was eerder CEO bij BUX UK en operationeel directeur bedrijfsbreed.

Volgens BUX zijn er een aantal redenen waarom hun actieve gebruikersbestand verzesvoudigd is:

  1. Lage, zelfs negatieve spaarrentes
  2. Afkaveld pensioenstelsel door vergrijzing en opkomst van zzp’ers
  3. Flexibilisering van de arbeidsmarkt
  4. Groeiende interesse in beleggen onder jongeren

BUX gebruikt het verse geld om haar activiteiten internationaal uit te breiden.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Lees meer over:
investering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...