Canadees Hooggerechtshof akkoord met fusie Hut 8 en US Bitcoin Corp

Canadees Hooggerechtshof akkoord met fusie Hut 8 en US Bitcoin Corp

Het Hooggerechtshof van British Columbia heeft het plan van Hut 8 en US Bitcoin Corp goedgekeurd. De twee bitcoin mining bedrijven willen verder gaan als één bedrijf. De deal is nog niet helemaal rond, maar de rechter heeft nu dus al wel goedkeuring gegeven voor de aanstaande fusie.

Mining-merger

In februari kondigden het Canadese Hut 8 Mining en het Amerikaanse US Bitcoin Corp aan dat ze onder de naam ‘Hut 8 Corp’ verder wilden gaan.

Hut 8 is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en Nasdaq onder de ticker HUT. Leuk detail: de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs is de medeoprichter van Hut 8. Hij heeft het bedrijf inmiddels achter zich gelaten.

De aandelen van Hut 8 stegen maandag met 2,8% na de goedkeuring van het Canadese Hooggerechtshof. Aandelen van de nieuwe HUT zullen zowel op de TSX als op de Nasdaq worden verhandeld. In een persbericht schrijft het mining bedrijf:

“Het afronden van de deal blijft onderworpen aan bepaalde voorwaarden, waaronder het van kracht worden van de registratieverklaring van USBTC, de goedkeuring van de aandeelhouders van USBTC en andere voorwaarden die gebruikelijk zijn bij dit soort transacties.”

De deal zal nu naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Aandeelhouders van de Canadese miner stemden vorige week met grote meerderheid in voor de merger. Na de deal zal Hut 8 Corp een van de grootste bitcoin miners van Noord-Amerika worden.

Het heeft naar verluidt ook nog eens 10.000 BTC in kas en bijna geen openstaande schulden. Daarmee is hun financiële huishouding tamelijk uniek vergeleken met andere mining bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining miner

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties