Canadees Hooggerechtshof akkoord met fusie Hut 8 en US Bitcoin Corp

Het Hooggerechtshof van British Columbia heeft het plan van Hut 8 en US Bitcoin Corp goedgekeurd. De twee bitcoin mining bedrijven willen verder gaan als één bedrijf. De deal is nog niet helemaal rond, maar de rechter heeft nu dus al wel goedkeuring gegeven voor de aanstaande fusie.

Mining-merger

In februari kondigden het Canadese Hut 8 Mining en het Amerikaanse US Bitcoin Corp aan dat ze onder de naam ‘Hut 8 Corp’ verder wilden gaan.

Hut 8 is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en Nasdaq onder de ticker HUT. Leuk detail: de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs is de medeoprichter van Hut 8. Hij heeft het bedrijf inmiddels achter zich gelaten.

De aandelen van Hut 8 stegen maandag met 2,8% na de goedkeuring van het Canadese Hooggerechtshof. Aandelen van de nieuwe HUT zullen zowel op de TSX als op de Nasdaq worden verhandeld. In een persbericht schrijft het mining bedrijf:

“Het afronden van de deal blijft onderworpen aan bepaalde voorwaarden, waaronder het van kracht worden van de registratieverklaring van USBTC, de goedkeuring van de aandeelhouders van USBTC en andere voorwaarden die gebruikelijk zijn bij dit soort transacties.”

De deal zal nu naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Aandeelhouders van de Canadese miner stemden vorige week met grote meerderheid in voor de merger. Na de deal zal Hut 8 Corp een van de grootste bitcoin miners van Noord-Amerika worden.

Het heeft naar verluidt ook nog eens 10.000 BTC in kas en bijna geen openstaande schulden. Daarmee is hun financiële huishouding tamelijk uniek vergeleken met andere mining bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminermining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...