Bitcoin miners Hut 8 en US Bitcoin Corporation fuseren

Bitcoin miners Hut 8 en US Bitcoin Corporation fuseren

Een heuse consolidatieslag op de bitcoinminingmarkt: Hut 8 en US Bitcoin Corp. gaan fuseren. Hun gezamenlijke capaciteit is nu 825 megawattpiek (MW), zo meldt het persbericht.

De twee bedrijven worden volledige dochters van de nieuwe entiteit Hut 8 Corp. De aandeelhouders van de twee zullen elk ongeveer 50% van het fusiebedrijf bezitten.

De fusie is een gevolg van de bearmarkt waardoor steeds meer miningbedrijven in de problemen zijn gekomen. De block rewards zijn in dollartermen sterk gezakt door de gedaalde bitcoinprijs in 2022. Ook is er een overschot aan apparatuur na eerdere schaarste en weren steeds meer overheden bitcoinmining op hun grond.

CEO Jaime Leverton van Hut 8 licht de deal toe: 'Deze transactie geeft ons de kans om ons bitcoinvermogen te verzilveren, want een deel van onze bitcoins wordt verkocht om de nieuwe operatie te financieren'. Leverton blijft aan als CEO en Shenif Visram wordt de CFO, meldt Coindesk.

Een van de afspraken is dat Hut 8 een overbruggingskrediet van maar liefst 6,5 miljoen dollar aan USBTC gaat verstrekken.

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan