Bitcoin miners Hut 8 en US Bitcoin Corporation fuseren

Een heuse consolidatieslag op de bitcoinminingmarkt: Hut 8 en US Bitcoin Corp. gaan fuseren. Hun gezamenlijke capaciteit is nu 825 megawattpiek (MW), zo meldt het persbericht.

De twee bedrijven worden volledige dochters van de nieuwe entiteit Hut 8 Corp. De aandeelhouders van de twee zullen elk ongeveer 50% van het fusiebedrijf bezitten.

De fusie is een gevolg van de bearmarkt waardoor steeds meer miningbedrijven in de problemen zijn gekomen. De block rewards zijn in dollartermen sterk gezakt door de gedaalde bitcoinprijs in 2022. Ook is er een overschot aan apparatuur na eerdere schaarste en weren steeds meer overheden bitcoinmining op hun grond.

CEO Jaime Leverton van Hut 8 licht de deal toe: ‘Deze transactie geeft ons de kans om ons bitcoinvermogen te verzilveren, want een deel van onze bitcoins wordt verkocht om de nieuwe operatie te financieren’. Leverton blijft aan als CEO en Shenif Visram wordt de CFO, meldt Coindesk.

Een van de afspraken is dat Hut 8 een overbruggingskrediet van maar liefst 6,5 miljoen dollar aan USBTC gaat verstrekken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...