Canadese provincie wil tijdelijk verbod op bitcoin mining door elektriciteitsproblemen

Quebec kampt met energieproblemen. Daarom pleit men nu een (tijdelijke) stop op bitcoin mining in de Canadese provincie.

Mining in Canada

De energieleverancier van de regio wil de winter overleven zonder zich zorgen te hoeven maken over de mining-industrie. Door een elektriciteitstekort en de temperatuur die in Canada flink kan dalen, zouden huishoudens in de problemen kunnen komen voor het verwarmen van hun huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom heeft nutsbedrijf Hydro Quebec op 1 november een rapport ingediend bij de energieraad. De energiedistributeur roep de regering op om hen te staan om de energievoorziening aan cryptominers te beperken.

Hydro Quebec is bezorgd over de "betrouwbaarheid en veiligheid" van de stroomdistributie voor inwoners van Quebec. Daarbij kijken ze voornamelijk naar de vraag die komt vanuit de cryptominers, glastuinbouw en de opwekking van groene waterstof.

Pierre Fitzgibbon, een Canadese politicus en wetgever, staat achter deze stap en zette op verzoek van Hydro Quebec dezelfde boodschap op Twitter.

Hij zei dat de regering het energiebestuur toestemming moet geven om Hydro Quebec "te bevrijden van verplichtingen om energie te leveren aan mining farms."

Stel je de impact even voor: een miningbedrijf die voor miljoenen dollars aan rigs heeft geïnvesteerd, wordt ineens buitengesloten van hun meest noodzakelijke goed: elektriciteit.

Toenemend gebruik

Naar verluidt gaat er momenteel 270 MW aan elektriciteit van Hydro Quebec naar bitcoin miners. Volgens het rapport is de verwachting dat het energiegebruik in deze sector zal blijven toenemen. Ze gokken op een verbruik van 0,7 TWh in de komende tien jaar.

"De extra energiebehoefte in de winter is hoog, en dit is dan zelfs nog zonder de belasting die is gereserveerd voor voor cryptografisch gebruik voor blockchains. Er wordt verwacht dat er vanaf 2025 in de winter bijna 3 terawattuur aan energie wordt afgenomen en in 2027 zelfs meer dan 3 TWh."

Bitcoin miners betalingen sinds maart 2021 overigens al wel extra belastingen aan de regering van de provincie.

De trend is daarmee ingezet. Onder andere in Kosovo en Iran zijn miners het kind van de energierekening. In beide regio's is bitcoin mining (tijdelijk) verboden tijdens maanden van piekgebruik van elektriciteit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadamining