Canadese Purpose Bitcoin ETF beheert nu 36.000 bitcoin en groeit in 2022 met 23%

De institutionele interesse in bitcoin is de laatste jaren extreem toegenomen. Met name sinds het MicroStrategy van Michael Saylor besloot om de reserves in bitcoin te investeren en onder andere Tesla en Block hem hierin volgden, is de populariteit van bitcoin binnen de traditionele financiële wereld gegroeid.

In Canada zien we dat terug in de cijfers van de Purpose Bitcoin ETF. De eerste spot bitcoin ETF in Canada die momenteel meer dan 36.000 bitcoin in beheer heeft voor hun klanten. Hetgeen een toename van 23 procent betekent sinds het begin van 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kan Purpose Bitcoin ETF dit tempo volhouden?

Als het de Purpose Bitcoin ETF lukt om deze mate van interesse vol te houden, dan zullen de holdings van het beleggingsinstrument dit jaar bijna verdubbelen. Hetgeen extra knap is als je bedenkt dat er dit jaar vele andere bitcoin beleggingsproducten bij zijn gekomen.

Steeds meer grote partijen hebben inmiddels voldoende vertrouwen en zien dat de markt liquide genoeg is om grote aankopen te ondersteunen. Vijf jaar geleden was het nog compleet ondenkbaar dat institutioneel geld serieus over bitcoin na zou denken.

Nu lijkt het erop dat je er in de traditionele financiële wereld niet meer bijhoort zonder een bitcoin-strategie. Zelfs een exposure van enkele procenten heeft de potentie om een portfolio te redden in de tijden dat het tegenzit.

Als het bitcoin lukt om zijn ware potentie waar te maken en de wereldreservemunt te worden, dan gaan we nog enorme koersexplosies meemaken. Steeds meer institutionele partijen zien die potentie en zijn bereid om een klein percentage van hun portfolio te riskeren voor de kans op de enorme winsten die bitcoin kan bieden.

Do Kwon, Terra en bitcoin

De beleggers van de Purpose Bitcoin ETF en het MicroStrategy van Michael Saylor zijn niet de enige grote kopers op de markt. Sinds kort hebben de grote jongens concurrentie van Terra, een stablecoin protocol dat plannen heeft om voor een totaalbedrag van 10 miljard dollar aan bitcoin te kopen.

Het schijnt dat de eerste aankopen van tweemaal 125 miljoen dollar al achter de rug zijn en veel analisten wijzen de recente stijging toe aan de activiteit van Do Kwon en zijn Terra. Niet iedereen binnen de bitcoin-gemeenschap is echter blij met de inmenging van Terra.

Terra heeft namelijk ook een eigen coin en daar zijn de meeste bitcoiners geen fan van. Al maakt het voor bitcoin hodlers uiteindelijk niet uit wie de bitcoin kopen om de prijs op te drijven. Ergens is het ook een mooie erkenning dat een altcoin-protocol bitcoin gebruikt om de stablecoins op het platform te dekken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....